Weidevogels op het Noord-Hollandpad

22 maart 2016

gruttoHet broedseizoen van de weidevogels is weer begonnen. Wandelaars op het Noord-Hollandpad moeten hier en daar tijdelijk even wat omlopen.

Alternatieven

Weidevogels zijn erg gevoelig voor verstoring. In verband met het broedseizoen zijn, vanaf 15 maart tot en met 1 juli, daarom enkele etappes van het Noord-Hollandpad aangepast. Zo krijgen de vogels de gelegenheid om ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen. Een overzicht van de betreffende etappes vind je op Noord-Hollandpad. In het veld worden de alternatieve routes door middel van borden en markeringsstickers duidelijk aangegeven.

Weidevogels

Weidevogels zijn beschermde vogels die steeds zeldzamer worden in Nederland. Weidevogels verblijven bij voorkeur in open weidegebieden, daardoor zijn de legsels extra kwetsbaar. Landschap Noord-Holland, beheerder van het Noord-Hollandpad, is nauw betrokken bij het beschermen van weidevogels.

Streekpad

Het Nood-Hollandpad is 270 km lang en brengt je van Texel naar Huizen. Op Wandelnet lees je meer over de dertien etappes.

 

Foto: grutto (recreatie Noord-Holland NV)

Steun ons