Westerwoldepad

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen2
 4. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Westerwolde is een uniek gebied in het oosten van Groningen. Een charmant gebied met een afwisselend landschap; heidevelden, beekdalen, oude bossen, verscholen vennen en moerassen, vriendelijke dorpjes. Een prachtig decor om van alles te zien, doen en beleven.

De beekdalen van de riviertjes de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa vormen de ruggengraat van het Westerwoldepad. Het Westerwoldepad volgt zoveel mogelijk deze beekdalen. Maar het landschap van Westerwolde is meer dan de beekdalen. Zo loop je door oude eiken- en beukenbossen met bloeiende bosanemoon en roffelende spechten en even later over een heideveld met Drentse heideschapen. Vennen met bloeiend veenpluis, libellen liggen als parels in het bos en in de bosrand staan reeën te grazen. Het Westerwoldepad laat je alle gezichten van één van Europa’s mooiste beekdalen zien.

Recente berichten over Westerwoldepad

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Fredklotz

  Dankzij het arrangement bij Fred en Rineke Huijskens, Hoornderweg 19-b in Wedde hebben we 4 geweldige dagen kunnen wandelen. Deze gastvrije B&B had alles om dit mogelijk te maken, met een aparte zitkamer/ keuken.
  Aan het ontbijt was veel aandacht besteed en we konden ons lunchpakket zelf samenstellen.
  Ook werden we elke dag naar het beginpunt gebracht en weer opgehaald.
  Zoals Henrie van Zoggel al vermelde was het pad betoverend.
  Wij hebben al heel veel gewandeld maar deze route is wel een van de mooiste.
  De ommetjes geven ook een extra dimensie aan het pad, leuk gevonden.

 2. Henrie van Zoggel

  Afgelopen weekend heb ik twee dagen etappes van het Westerwoldepad gelopen. Van Sellingen naar Ter Apel en twee ommetjes Ter Apel, eentje bij Ter Haar en eentje bij klooster Ter Apel. Sommigen noemen het beekdallandschap van de Ruiten Aa een van de mooiste van Europa en dat kan ik na de wandeling vanaf Sellingen alleen maar beamen. Ontzettend mooi kronkelt het riviertje door het landschap langs oude hoeven, grazende schapen en heidevelden. Het pad langs het riviertje is betoverend. De rust die zowel in de dorpjes als langs het pad heerst, is kenmerkend voor dit pad.

  Voor sfeer- en foto-impressies:
  http://www.ambulare.nl/noaberpad_etappe_sellingen-ter_apel.html
  http://www.ambulare.nl/westerwoldepad_ommetje6.html
  http://www.ambulare.nl/westerwoldepad_ommetje5.html

Ga naar het forum

Steun ons