Wim Huijser blogt | Een goed pad

18 januari 2018

Wim Huijser blogt - WandelnetEen goed pad

Vanzelfsprekend zijn de meningen verdeeld. Terwijl de een het liefst door het bos wandelt, kiest de ander voor weidse vergezichten. Zelf geef ik de voorkeur aan alle variaties daartussen. Op een pad dat zich tot aan de einder uitstrekt, voel ik mij het minst op mijn gemak. Rechte wegen vervelen mij al gauw, waardoor de behoefte aan het onverwachte groeit. Ook asfalt en passerende auto’s ervaar ik heel snel als onaantrekkelijk en ongewenst.

Als wandelaar verlang ik vooral naar het zachte zandpad, de ‘trage tochten’. Mijn oog zoekt de welkome oneffenheden in het landschap: het dal, de heuvel, het kronkelpad. Ik ben geen loper op het langeafstandswandelpad; geef mij maar de rondjes, ommetjes en behapbare trajecten. Het goede pad is voor mij geen uitdaging, maar een beloning. Achter de bomen gaat het open veld schuil, een beek die de verwachte koers ombuigt naar een bruggetje verderop. Het juiste pad heeft altijd iets in petto: een onvermoede schaapskooi, een holle weg, een doorkijkje naar wat misschien komen gaat. Soms ook naar wat onbereikbaar is.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Femke en Jan

    Mooi verwoord, zo zien we het graag. Voor ons geen vierdaagse maar gewoon een eind wandelen, onverhard en met gps. Gelukkig wil niet iedereen hetzelfde, anders wordt het weer (te) druk op de stille paden ;-)

Steun ons