Wim Huijser blogt | Inademen

2 augustus 2018

Inademen - blog Wim HuijserInademen

In het dagelijks leven lopen we vaak rond met wat we een ‘vol hoofd’ noemen. Dat begint al bij het opstaan. Welke afspraken hebben we? Wat moeten we aan? Hoe laat moeten we ergens zijn? We nemen vaak nauwelijks de tijd om te ontbijten en gaan gehaast op weg. Ondertussen bedenken we wat er ’s avonds gegeten moet worden en wie tijd heeft om de boodschappen te halen. We zijn al met al zo druk dat er voor zoiets als bezinning geen moment overblijft.

De vraag is of we gelegenheid hebben om ook nog even stil te staan bij de mensen om ons heen. De ‘ratrace’ lijkt ons hele doen en laten te bepalen. Alles moet meer, beter, mooier en vooral sneller. Wat sommigen flow noemen, ontaardt vaak in burnout. Wat ons eerst gaande houdt, put na verloop van tijd toch uit. In veel gevallen kan dat leiden tot fysieke klachten en depressiviteit. Wat heeft het leven zo voor zin? is dan de onvermijdelijk vraag. Wat groeit is het verlangen naar helderheid en overzicht, naar rust en ruimte.

Door elke dag - al is het maar even - te wandelen en de buitenlucht in te ademen, leren we onze gang te vertragen en het hoofd leeg te maken. Al wandelend ben je in staat alles wat moet en waartoe je je gedwongen voelt te relativeren. Wat vandaag zo nodig moet, kan vaak ook morgen. Wie maakt uiteindelijk uit hoe jíj je leven loopt?

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons