Wim Huijser blogt | Langzaam lezen

22 november 2018

Langzaam lezen - blog Wim HuijserLangzaam lezen

Wie een flink eind met de auto heeft gereden, kan ineens de behoefte hebben op een mooie plek uit te stappen en het landschap te bewonderen. Je kijkt dan als het ware naar een foto, zonder er zelf deel van uit te maken.

Heel anders is het na een flinke wandeling. Voor de wandelaar is het landschap de beloning voor geleverde inspanning. Als je wandelt kun je je op een heel intense manier met het landschap verbonden voelen. Het wordt in zekere zin deel van je lichaam. Dat maakt wandelen tot een heel lichamelijke gewaarwording. Door te wandelen ontdek je opnieuw het zachte van de traagheid dat in schril contrast staat met de dronkenschap van de snelheid.

Routemaker Rob Wolfs bedacht voor zijn natuurwandelingen die grotendeels over onverharde wegen voeren de naam Trage Tochten. Daarmee heeft hij aan dat je voor wandelen de tijd moet nemen. Te voet gaan staat haaks op de hectiek van het dagelijks leven. Het liefst loopt hij door een afwisselend landschap, bij voorkeur een mix van boerenland en natuur. "Aan de wandel zijn is de meest menselijke maat," vindt Wolfs. Het best laat het landschap zich langzaam lezen.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons