Wim Huijser blogt | Overal kun je wandelen

13 april 2018

Wim Huijser blogtOveral kun je wandelen

Loop je wandelaars tegen het lijf, let dan eens op wat ze bij zich hebben. Steeds vaker zie je in hun handen een kaart, smartphone of complete wandelgids. Toch wandelt het merendeel nog op de bonnefooi enen zonder ‘hulpmiddelen’. Het gebruik daarvan neemt toe naarmate wandelaars er verder op uit trekken. Eigenlijk kunnen we in Nederland overal wel wandelen.

‘Wandelparadijs Nederland’ luidt niet voor niets de titel van het nieuwe wandelboek van John Jansen van Galen. Zodra je de deur achter je dichttrekt ben je in feite al aan de gang. Een rondje in de eigen wijk of het nabijgelegen park is voor veel mensen al genoeg. Het merendeel van de wandelaars loopt meestal in de eigen omgeving. Wie ook wel eens een andere omgeving om zich heen wilt zien, pakt de fiets, auto of het openbaar vervoer en bezoekt een bos of het strand. De omgeving, de lengte van het pad en de reisafstand naar het beginpunt van een wandeling bepaalt de keuze van de route.

Een goed wandelnetwerk is natuurlijk het beste wat de wandelliefhebber zich kan wensen. De meeste wandelingen worden gemaakt in Zuid-Holland (81,9 mln wandelingen), daarna volgen Noord-Holland (65,3 mln) en Noord-Brabant (62,1 mln). In verhouding tot het aantal inwoners wordt er in de provincies Zeeland, Limburg en Friesland opvallend veel gewandeld.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons