Wim Huijser blogt | Ri4daagse

6 september 2018

Ri4daagse - blog Wim HuijserRi4daagse

Zoals alles is ook de wandelbehoefte onderhevig aan trends en ontwikkelingen. Door de vergrijzing telt ons land steeds meer oudere wandelaars. Tot op hoge leeftijd blijven mensen wandelen, al hebben ze daarbij wat vaker behoefte aan rustplaatsen onderweg. Met de hectiek van het dagelijks leven neemt de behoefte aan buitenzijn, rust en ruimte steeds meer toe.

Twee derde van de Nederlanders zou graag vaker buiten zijn, en ongeveer de helft ziet zichzelf als ‘buitenmens’. Activiteiten als wandelen, fietsen en kamperen horen daar evenzeer bij als een groene omgeving, rust en het gevoel van vrijheid. Zo’n anderhalf miljoen Nederlanders zou in de komende drie jaar heel graag een wandelvakantie willen ondernemen. Ook meerdaagse themaroutes raken steeds meer in trek.

Sinds enkele jaren wordt in augustus de Ri4daagse georganiseerd: struintochten door ruig gebied, over strandjes en door uiterwaarden langs de Waal, afgewisseld met vaartochtjes en een dagdeel fietsen. Onderweg staan er verrassingen op het programma in de vorm van natuur- en cultuurbeleving, streekgerechten en de kennismaking met beeldend kunstenaars, dichters en dansers. Jolanda van den Bergh laat de wandelaars desgewenst gebruikmaken van metaforen en symbolen uit de natuur om al struinend na te denken over familie, werk en geloof. Als je wandelt kom je immers in beweging. Dat geldt vaak ook voor wat vastzit in je hoofd.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons