Wim Huijser blogt | Stiltewandelingen

6 december 2018

Stiltewandelingen - blog Wim HuijserStiltewandelingen

Wandelen kan de ideale setting zijn voor een goed gesprek. Ook als de woorden er niet zijn, hoef je je in het gezelschap van anderen niet ongemakkelijk te voelen. In de stilte komt de ontmoeting tot stand. Het zwijgen kan het ervaren van de stilte om je heen versterken. Vooral in mooie natuurgebieden is het een aangename ervaring om stil te wandelen en al je zintuigen open te stellen voor je omgeving.

Maar stilte kan ook het doel zijn. Alleen maar wandelen kan extra zin krijgen door aan het begin van de wandeling een gedicht lezen. De gedachten en vragen die de tekst oproepen hebben soms raakpunten met je eigen leven. Je in stilte door het landschap begeven geeft alle gelegenheid je gedachten te ordenen.

Maar bewust wandelen kan ook simpelweg betekenen dat je geniet van het lopen, van wat je ziet en hoort. Misschien is er halverwege de wandeling een mooie plek om weer even stil te staan bij het gedicht dat je las, en kun je je medewandelaar(s) uitleggen wat je daarin raakt, of juist stoort. Soms kan dat een gesprek opleveren dat je nooit eerder hebt gevoerd en biedt het de gelegenheid om elkaar te vertellen wat je echt bezighoudt in het leven. Een stiltewandeling kun je niet afdwingen, het is een keuze.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons