Wim Huijser blogt | Uitwaaien

1 februari 2018

Uitwaaien - blog Wim HuijserUitwaaien

Vlak bij mijn huis loopt een lange laan met populieren. Als het maar een beetje waait hoor je er het ruisen van het blad. Ik ervaar dat soms als het aanzwellende geluid van een branding. Voor de zee hoef je niet ver van huis. Toch is dit uitwaaien niet helemaal zonder risico. Bij een beetje zomerstorm regent het dode takken. Veiliger is het daarom uit te waaien op een lege dijk, en natuurlijk op het strand.

Onlangs liep ik op het strand bij Kijkduin. Het waaide niet hard en met de zon erbij voelde het weldadig. Moet ik vaker doen, dacht ik. Wandelen in de wind. De geest opfrissen. Het hoofd leegmaken. Alle muizenissen eruit. Het lijkt een dooddoener, maar zo werkt het vaak wel, Door het negatieve los te laten, ontstaat er ruimte voor positieve gedachten. Het is een levensles die in talloze boeken en op websites is te lezen. Loslaten kun je leren door te mediteren, maar ook door uit te waaien.

Gelukkig kent ons land een lange kustlijn. Wie regelmatig in het najaar over het strand loopt, weet dat het de ene kant op genieten is. Maar tegen de wind in kan het ook afzien zijn. Het Noordzeestrand kent geen alternatieve route. Als je uit wilt waaien moet je vooraf goed bedenken met welk gevoel je thuis wilt komen.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons