Wim Huijser blogt | Walk of Wisdom

18 april 2019

Blog Wim Huijser WandelnetWalk of Wisdom

Vier tot acht dagen uit wandelen zonder telefoon en internet, om na te denken over je leven en plaats in het grotere geheel. Dat is het concept van de Walk of Wisdom, een wandelroute van 136 kilometer rond de heuvels, moerassen, rivieren en oude bossen om Nijmegen. De route is niet verbonden aan een bepaalde religieuze stroming of geloof, maar heeft als verbindende gedachte dat alle mensen onderdeel zijn van dezelfde aarde. Toch is de Walk of Wisdom een pelgrimsroute.

Eén van de rituelen vormt ‘Seizoenen van het Leven’, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek waarin bekende en inspirerende Nederlanders over een belangrijke levenservaring vertellen, afgewisseld door gedichten en miniaturen rond universele thema’s. Auteur Thomas Verbogt schreef als ‘voorloper’ mee, evenals ecoloog Wouter Helmer, programmaker en schrijver John Jansen van Galen, oud-politicus en schrijver Jan Terlouw en Happinez-oprichter Inez van Oord. Pelgrims die de route uitlopen, mogen een pagina insturen ter selectie voor toekomstige uitgaven.

De Walk of Wisdom wil oude levensvragen verbinden met moderne thema’s: de zoektocht naar authenticiteit en de collectieve uitdaging om met miljarden mensen samen te leven op één planeet. De wandelroute is ontwikkeld voor mensen die zichzelf proberen te blijven, die anderen in hun waarde willen laten en graag iets goeds bijdragen aan de wereld.

www.wimhuijser.nl

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons