Winterse stadswandelingen

17 december 2015

magisch maastricht fietsbrugDe winter breekt aan, een jaargetijde met kou en donkere dagen. De beste tijd voor een mooie wandelroute door de stad. Langs prachtig verlichte straten en pleinen. Twaalf mooie tips.

December is een perfecte maand om een stad te voet te verkennen. Volg eens een Groene Wissel langs de prachtige Noorderhaven in Groningen of door de historische binnenstad van Middelburg. Je geniet van de winterse sfeer en kunt tegelijk ook lekker doorstappen en kilometers maken. De beslotenheid van de stad beschermt je tegen wind en regen.

Kerstmarkten, speciale tentoonstellingen en bijzonder verlichte pleinen en straten; in veel steden zijn er in december speciale activiteiten. In Magisch Maastricht of Winterparadijs Den Bosch brengt de wandelroute je als vanzelf in die extra feestelijk sfeer. En ben je al lopend toch koud geworden? Dan stap je gemakkelijk ergens binnen om je op te warmen met een heerlijke chocolademelk of glühwein.

Wandelnet selecteerde uit de Groene Wissels een mooie wandelroute voor elk provinciehoofdstad; twaalf rondwandeling, elk tussen de 10 tot 20 km lang. Je vindt ze op thema-overzicht/wandelen in...

 

Foto: verlichte wandel- en fietsbrug in Maastricht

Steun ons