Winterwandeltip Kennemerland

Wandelen door strand en duin. Het nieuwe Nederlandse Kustpad deel 2 is een uitstekend uitgangspunt voor een dagje stappen in de zilte zeelucht.

Wandeltip WandelnetOp deze tweedaagse wandeltocht maakt u kennis met het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

De eerste dag wandelt u van station Santpoort-Noord naar Wijk aan Zee, een wandeling van ca. 20 km. Het Nivon Natuurvriendenhuis Banjaert te Wijk aan Zee is tijdens uw wandeling een gezellige tussenstop. De volgende dag loopt u vanaf Wijk aan Zee in 12 km naar station Castricum. Een echte aanrader zijn de diverse rondwandelingen vanuit Banjaert. U doet alle mooie en bijzondere (uitkijk)punten van Wijk aan Zee aan en komt ook nog meer te weten over de geschiedenis van het dorp.

Overnachten

Tijdens deze wandeltocht kunt u logeren in Banjaert voor het ledentarief (€ 18,20 per nacht, excl. toeristenbelasting en lakenpakket) van Nivon. Reserveren via banjaert@nivon.nl of neem een kijkje op de website www.banjaert.eu.

Let op!

Voor een bezoek aan deze duinen heeft u een duinkaart nodig. Een dag- of weekkaart is te koop bij de kiosk op station Santpoort-Noord of verkrijgbaar bij de automaat bij de ingang.

Klik hier voor de routekaarten en -beschrijving

Steun ons