Zomerwandeltip - Afwisseling in de Achterhoek


Deze rondwandeling door de historische Achterhoek verveelt geen moment. Al is het maar omdat natuur en cultuur elkaar voortdurend afwisselen.

Wandel door de grote variatie in het kleinschalige Achterhoekse coulissenlandschap. Verken grootschalige landbouwgebieden en laat u verrasen door de talrijke sporen in het landschap die oude verhalen vertellen. Door kromme wegen, houtwallen en verkavelingspatronen is het vroegere landbouwsysteem nog goed herkenbaar in het landschap. 

Nieuw | Graafschapspad: eeuwenoude voetpaden en stadjes

Een deel van de route maakt gebruik van het nieuwe Graafschapspad: een 124 kilometer lang Streekpad in de Achterhoek. U loopt via eeuwenoude voetpaden die deel uit maken van een voormalig stelsel van internationale handelsroutes tussen de IJsselsteden Zutphen en Deventer en het Münsterland in Duitsland. Een bezoek aan enkele van de gaaf bewaard gebleven oude stadjes met hun historische kernen (zoals Zutphen, Doesburg, Bronkhorst Lochem en Borculo), maakt de ontdekking van dit bijzondere stukje 'onverwacht Nederland' af. Het Graafschapspad heeft een nieuwe gids die u nu met korting in onze webshop bestelt (met actiecode uit de nieuwsbrief).  

Onze tip: rondwandeling vanuit Zutphen 

Speciaal voor deze zomerwandeltip stelden we een route samen die u in drie etappes de afwisseling van de Achterhoek laat zien. 58 kilometer wandelroute brengt u vanuit Zutphen naar Laren, Wichmond en weer terug in de historische Hanzestad van waaruit u vertrok. Zutphen is één van de oudste steden van ons land, zo bevestigen vele archeologische onderzoeken. De stad is ontstaan op een hoge zandrug. De oude middeleeuwse structuur van de stad, met zijn charmante kronkelige straten, is opvallend gaaf intact gebleven. Met haar gezellige historische markt, is Zutphen de ideale plek om uw wandeling te beginnen en te eindigen. 

 

 

 

 

 

 

 


De historische binnenstad van Zutphen


Praktische informatie

Route: een combinatierondje over het Graafschapspad, Pieterpad en Trekvogelpad
Traject

  1. Zutphen-Laren (18 km), 
  2. Laren-Vorden en door naar Vorden-Wichmond (22 km) 
  3. Wichmond-Brummen en door naar Brummen-Zutphen (18 km)

Kilometer: 58
Start- en eindpunt: 's-Gravenhof 2, Zutphen
Markering: u volgt de wit-rode en geel-rode markeringen van de betreffende routes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(klik op de kaart voor een vergroting)

Steun ons