Zuiderzeepad tijdelijk niet over Eemdijk

3 april 2016

dijkverbetering zuiderzeepadWandelaars die het Zuiderzeepad lopen, moeten tussen Eemnes en Bunschoten-Spakenburg tijdelijk rekening houden met een gewijzigde route. Er is een alternatief mogelijk via de veerpont in Eemdijk.

Veiligheid

Waterschap Vallei en Veluwe is druk bezig met het verbeteren van de dijken tussen Baarn en Bunschoten-Spakenburg. Dat is noodzakelijk want de dijken moeten in 2017 voldoen aan de veiligheidsnormen.

alternatief

Wandelaars over het Zuiderzeepad kunnen tussen Eembrugge en Eemdijk daarom tijdelijk niet over de dijk zelf lopen. In plaats daarvan moet er langs de doorgaande, verharde weg worden gewandeld. Wil je dit niet? Neem dan in Eemdijk de pont naar de overkant van de Ee. Je snijdt dan de lus via Eembrugge af. Dit alternatief wordt ter plaatse met bordjes aangegeven.Kijk vooraf eerst op de vaartijden van de pont. Let op: de pont vaart niet op zondag.

niet over de Maatweg

Ook verderop, tussen Eemdijk en Spakenburg, zullen wandelaars niet over de dijk kunnen. En ook hier is het alternatief de gewone, verharde weg. Daarnaast is het tijdens het werken aan de dijken ook niet mogelijk de alternatieve route via het Oranjeterrein, fietspad en Maatweg te gebruiken.

meer info

Informatie over alle hinder door werkzaamheden vind je op Zuiderzeepad vind je onder de button "meldingen en wijzigingen”. Op Waterschap Vallei en Veluwe lees je alles over de voortgang van de werkzaamheden.

 

Foto: werkzaamheden aan de dijken op het Zuiderzeepad (Waterschap Vallei en Veluwe)

Steun ons