LAW's & Streekpaden

Routetype

Recente berichten over LAW's & Streekpaden

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Jellehaklee

  14 mei jl. het laatste gedeelte van het Friese Woudenpad gelopen nl van Wilhelminaoord naar Steenwijk.
  Een prachtige route! Zeer aan te bevelen.
  Helaas zijn in het gedeelte nabij de Woldberg enige markeerpaaltjes door vandalisme grondig vernield. Gelukkig was er nog een oude markering op een boom geverfd zodat we niet onnodig hoefden te dwalen. Op het landgoed De Heerlijkheid van Eese is het goed opletten want daar is de markering summier, maar de schitterende omgeving maakt daar veel goed.

 2. Rik-Sanders

  Ik zag bij Bever buitensport in Hengelo het boekje in de kast staan. Misschien kun je ze bellen en vragen of ze het je willen toesturen?

  vr.gr.
  Rik Sanders

  Beste mensen,

  Ik ben op zoek naar een oude versie (met een kerk op een wierde op de kaft) van het Wad & Wierdenpad boekje (LAW 5-5). Dit namelijk omdat hij niet meer te krijgen is omdat het boekje in de vernieuwde herdruk is. Het is namelijk het laatste deel van het complete Nederlandse Kustpad, en heb dus alle LAW-boekjes die erbij horen al (met de oude kaft)...behalve dus deel 5. Ik zou het heel erg leuk vinden om mijn boekenserie van het hele Nederlandse Kustpad compleet te hebben, en dus heel erg jammer vinden als dat niet zo is.

  Dus mijn vraag aan jullie is:
  wie heeft er nog een boekje van het Wad & Wierdenpad (LAW 5-5) in zijn 'oude' uitgave zodat ik mijn serie compleet kan maken. En...o ja: met de 'oude' versie in mijn hand ga ik dus het Nederlandse Kustpad volbrengen waarna hij dus mijn boekenserie compleet maakt.

  Nogmaals: help mij aan het boekje en ik zal je eeuwig dankbaar zijn...

  Met vriendelijke groet,
  Jorden

 3. Rik-Sanders

  Ik zag dat het boekje bij Bever buitensport in Hengelo (o) in de boekenkast stond. Misschien kun je ze bellen en vragen of ze het je willen toesturen.

 4. L.Reichard

  Als trouw bezoeker van Wandelnet.nl is me opgevallen dat de streekpaden-lijst tegenwoordig enige verrassende routes bevat zoals De Maasmeanders. Bij De Maasmeanders ontbreken onderweg de geel-rode markeringen (ik zie zelfs in het geheel geen markeringen),heeft het routeboekje niet het bekende handzame formaat terwijl de routebeschrijvingen daarin veelal ontbreken en munten de wat vaag afgedrukte kaarten niet uit in duidelijkheid. In verband hiermee vraag ik me af wat de criteria zijn om een streekpad genoemd te worden. Ik vermoed dat de lijst op deze manier nog wel met tientallen andere wandelroutes is uit te breiden.

 5. marlenevandenbos

  Omdat het nog niet mogelijk is om tips te plaatsen bij het Noord-Hollandpad zelf, maar even hier een paar puntjes t.a.v. de routeaanduiding.
  Deze hebben betrekking op de etappe Abcoude - 's-Graveland.

  - In Loenersloot staat in de routebeschrijving terecht aangegeven dat je hier rechtdoor moet. Echter, midden in het dorp, tegenover het kasteel, staat de markering aangegeven op een paal in een zijstraat naar links. Toch wat verwarrend...

  - Voorbij Loenersloot staat in het boekje: "Aan einde schuin LA via brug N201 (fietspad links) naar overkant Amsterdam-Rijnkanaal".
  Dit klopt niet. Het moet zijn: "Aan einde schuin RA over fietspad, onder weg en spoor door. Meteen daarna linksaf (- hier ontbreekt een markering-). Voor het bord 'Loenersloot' de trap omhoog. Over het fietspad, rechts van de weg, naar overkant Amsterdam-Rijnkanaal"

  - Er staat: "Ca. 20 m voor kruising met stoplichten LA metalen taludtrapje af en LA asfaltweg"
  Dit moet zijn: "Ca. 200 m. voor kruising met stoplichten RA houten taludtrapje af, daarna RA asfaltweg langs water volgen."

  - Waar staat "Aan einde LA Boterweg, RA via klapbrug naar overkant, direct LA Voorstraat" - deze omschrijving klopt helemaal. Alleen ontbreekt bij de afslag LA, de Voorstraat in, de markering.

  Verder allemaal uitstekend gemarkeerd. Leuke route. Overigens is deze van Abcoude tot Overmeer zo'n beetje helemaal verhard.
  Ik zie uit naar wat minder verharde etappes... :-)

Ga naar het forum

Steun ons