Grote Rivierenpad

Terug naar forum overzicht

Grote Rivierenpad LAW 6

Naar de routepagina
86reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. rouwmaat

  Afgelopen zaterdag gewandeld van Leerdam naar Geldermalsen. Een hele mooie etappe, maar lichterlijk hinderlijk dat we de 25.000 wandelaars van de bloesemtocht tegenkwamen tussen Beesd en Geldermalsen. :) De route is zeker een aanrader in de komende weken als de bloesem aan de bomen komt.

 2. Team Wandelnet

  Beste Wim,  Bedankt voor je melding over de slechte markeringen in het traject Maasland- Spijkenisse. Ik zal je probleem met de markeringen doorgeven aan de padcoordinator.  Ik hoop, dat je van de rest van het pad zult genieten  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 3. woskam

  Afgelopen dinsdag de 26e maart 2013 gelopen van Maasland naar de brug bij Spijkenisse en hadden GPS met de route en het boekje bij de hand. Was wel nodig want op veel plaatsen is de markering afwezig of erg onduidelijk. Verder was het een mooie tocht met allen maar zon, maar de temperatuur van 3°C a 4°C graden had van ons wel 15°C mogen zijn om deze tijd.

 4. Team Wandelnet

  Beste Wim,

  I kan mij voorstellen, dat oude markeringen een probleem opleveren bij het volgen van de route.

  Ik zal jouw bericht doorgeven aan de Padcoordinator.

  Fred Triep, team Wandelnet

 5. schuttermajoor

  Ik wandelde afgelopen week in de buurt van Zoelen en Tiel. Het viel mij op dat op allerlei plaatsen nog oude markering (van het vroegere Lingepad veronderstel ik) aanwezig was. Ik vind dit om twee redenen jammer. In de eerste plaats getuigt dit van weinig respect voor de beheerders van de bomen, palen, kasten, muren waarop die oude markering was aangebracht. Als je toestemming krijgt om daar op te plakken, te timmeren of te verven, verwijder de markering dan als die net meer nodig is. In de tweede plaats kan dat voor de wandelaars verwarrend zijn. Toen ik zelf anderhalf jaar geleden het Groterivierenpad liep, ben ik tweemaal misleid door oude markering: ik zag in de verte een markering en zag over het hoofd dat ik voor de betreffende markering had moeten afslaan. In beide gevallen bleek het om niet verwijderde markering te gaan die behoorde bij een inmiddels verlaten traject.
  Het probleem van niet verwijderde oude markering doet zich overigens niet alleen bij het Groteriverenpad voor, maar ook bij andere wandelroutes.

 6. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op onze ebsite. Ochten - Zetten. za, 04/06/2011 - 13:14 — Age Put.
  Maandag 30 mei was een prachtige wandeldag. Het begon met een fraai stuk over de dijk bij de Ochtensche Buitenpolder. We gingen verder via Dodewaard naar Hien. Het kerkje van Dodewaard heeft goed de tand des tijds doorstaan. De ingemetselde Romeinse grafsteen in de kerktoren trok meteen onze aandacht. Van Hien tot aan het treinstation Hemmen-Dodewaard gaat over asfalt. Daarna wordt de route leuk over aangelegde voetpaden naar Hemmen door de velden, over lanen en door het bos.
  In Hemmen loopt de markering een keer anders dan de route in het boek. In het boek gaat de route naar rechts na de ruine; de markering wijst naar rechts voor de ruine.
  We besloten onze tocht bij een cafe op het plein aan de Hoofdstraat in Zetten.

 7. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op onze vorige website. Tiel - Ochten. za, 04/06/2011 - 13:03 — Age Put.
  Op zondag 29 mei startten we bij de parking bij het Burgemeester Hasselmansplein in Tiel. Het veerpontje zette ons voor 1 euro p.p. over. We volgden de struinroute door de Wamelsche Uiterwaarden. Alleen bij het begin en het eind van de struinroute vonden we een markering. We staken de Prins Willem-Alexanderbrug over. Deze brug is momenteel alleen voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Er is nog geen nieuw asfaltdek aangelegd. We volgden verder de Waalbandijk en de Heersweg naar IJzendoorn. Even na het dorp sloegen we bij een klinkerpad rechtsaf en kwamen zo bij een overnachtingshaven aan de Waal. De boten lagen diep in de haven. Het is te merken dat het al maanden lang droog weer is. Het laatste stuk over een grasweg onder de Waalbandijk naar Ochten was leuk. De LAW 6 was vprima gemarkeerd.

 8. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op onze vorige website. Mooi pad! di, 29/11/2011 - 09:48 — Wim Edelman.
  Tussen half september en eind november 2011 heb ik in wekelijkse etappes samen met mijn hond het Grote Rivierenpad gelopen. Van Kleef naar Hoek van Holland, zowel via de hoofdroute zuidelijk van Rotterdam als de Rottemerenvariant. Alleen de doorsteek door het centrum van Rotterdam heb ik laten schieten.

  Ik heb het, begunstigd door mooi weer, een hele mooie wandeling gevonden. Het thema van de wandeling: de grote rivieren, komt in de route van het pad goed tot uitdrukking, ook als je beseft dat het bij "grote rivieren" alleen gaat om de Rijn en zijn afsplitsingen in zijn delta. De wandeling laat zien dat het land ter weerszijden van de rivieren onlosmakelijk met de rivieren zelf is verbonden.

  Van de beide varianten rond Rotterdam blijft de hoofdroute m.i. het dichtst bij het thema. De Rottemerenvariant zou overigens dichter bij het thema gebracht kunnen worden door in de toelichting op de kaarten A8 en A9 iets te vertellen over het proces van bedijking van de noordelijk Maasoever: de route voert hier gedeeltelijk over de eerste in de Middeleeuwen aangelegde dijken (Kleiweg, Polderweg). Maar dat is iets voor een volgende druk.

  Het gidsje (de 1e druk van 2011) heb ik als zeer betrouwbaar ervaren. Ik merk daarbij op, dat ik primair op het kaartbeeld loop en dat routebeschrijving en markering voor mij daarbij ondersteunend zijn. Op twee puntjes slechts dreigde ik even de verkeerde kant uit te gaan door niet aangepaste markering. Vanaf punt 33 werd ik in verwarring gebracht door een nog aanwezige sticker op een electriciteitskast naast de N833 voorbij het punt waar je bij huisnr 55 rechtsaf moest slaan. En bij 't Veerhuijs (kaart 11) was in oost-west richting lopend de markering eveneens niet aangepast aan de route volgens kaart en beschrijving. Ik heb dat hier elders op deze pagina al opgemerkt. Maar dat zijn kleinigheden die de pret niet drukten.

  Ik heb de wandeling zoals gezegd samen met mijn hond gemaakt. De hindernissen voor honden zijn beperkt. Ik heb deze elders op deze pagina met eventuele alternatieven beschreven. Het Grote Rivierenpad is met in acht neming daarvan een prima pad om met een hond te lopen.

  Met het maken van de wandeling heb ik een meer dan 25 jaar oud voornemen ingelost: in 1985 had ik het eerste gidsje van het Oeverloperpad gekocht, zonder ooit tot het lopen van dat pad te zijn toegekomen. Aan de makers en beheerders van het pad: dank!

 9. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op onze vorige website. Etappe Loetbos-Schoonhovenza, 17/03/2012 - 12:12 — Ellen.
  Op 17 maart dit stuk van het rivierenpad gelopen. De Kadijk is een schitterende Tiendweg. Deze loopt door een stiltegebied. Bij de Lekdijk zijn grootscheepse werkzaamheden aan de gang. De dijk wordt verbreed, verhoogd en versterkt. Verder is er een brede geul gegraven tussen de dijk en de uiterwaarden. De geul kan je nergens oversteken, dus je bent nu verplicht om op de dijk te blijven lopen. Je kan de buitenlanden (kaartje 20) Dit is geen groot drama, want vanaf de dijk heb je een mooi uitzicht over de lek. Vanaf de dijk zagen we op een strekdam wel 30 grutto's.

 10. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op onze vorige website. Ochtensche Buitenpolder di, 10/04/2012 - 19:54 — Gerrit van Houwelingen.
  Vandaag (10-04-12) Tiel/Hemmen/Dodewaard gewandeld. Het regende en de route door de Ochtensche Buitenpolder een grote smeerbende, ook al vanwege afgravingen. Je kunt nu beter over Eldik wandelen, lijkt me.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons