Pelgrimspad deel 2

Terug naar forum overzicht

Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Naar de routepagina
78reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. IenVrolijk

  in augustus het laatste stuk naar Visé gelopen in 2 dagen.Mooie route en panorama's. Nieuw krt 48, laatste regels: uit bos, (voor camping de Bosrand), na stenen wegkruis (overgroeid) l.a. asfaltweg! Niet doen! Steek weg over, aan overkant, bruggetje over en achter haag langs de route vervolgen.
  Tussen Cadier en Keer tot Mesch weinig voorzieningen, tenzij men van de route afgaat.
  In Mesch leuk bruin café met prima eten, ook voor overnachten al is kamer (nog) wel gedateerd.
  (Café 't Piepke, 043-4090666) Aardige gastvrouw. Andere adressen waren allemaal vol of niet geopend.
  En de vlaai is huisgemaakt! Visé heeft klein stationnetje.
  Mooi is Limburg ! Goede route voor allen !

 2. Lennie

  De afgelopen drie dagen vanaf den bosch gewandeld tot Vessem. Heerlijk, rustig en erg mooi !
  Ik loop hem met GPS wat mij toch wel een veilig gevoel geeft, hoewel de route best wel goed is aangegeven. Bij Kaart 7 was ik het spoor echt kwijt, Als je langs de rand van Spoordonk loopt moet je bij het viaduct scherp naar recht om bij de taludtrap te komen, deze is overgroeid en moeilijk te vinden. Bovenaan het viaduct zou je na 50 meter een trap omlaag moeten hebben. Deze heb ik niet gevonden. Als je dan de weg vervolgt krijg je na ongeveer honderd meter een zijweg rechts, als je daarheen gaat zit je weer op de route.

 3. Nynke

  Met hartelijke dank aan Ien Vrolijk. Op woensdag 14 augustus liepen wij van Wijlre naar Schin op Geul. Ook wij liepen tegen de afsluiting van het pad aan. Maar dankzij de post van Ien hadden wij "huiswerk" gedaan. We zijn terug gelopen langs het kasteel Wijlre en daar rechtsaf gegaan richting Stokhem. In Stokhem zijn we rechtsaf gegaan en kwamen zo aan de andere kant van de afsluiting en konden de route weer oppakken. Toekomstige wandelaars kunnen overwegen om na Beertenshoven direct links naar Stokhem te gaan.Vlak voor Stokhem ligt een mooie picknickweide. Voor ons ideaal met de lunch.

 4. Nynke

  Vrijdag 8 augustus o.a.gelopen van Voerendaal naar Ubachsberg.Aan het "einde" van de Kuunderberg is ipv van het einde van het pad een kruising gekomen. Men moet hier rechtsaf.Doordat de kruising waarschijnlijk relatief nieuw is heeft men de neiging om door te lopen tot het einde van het pad zoals in de tekst staat. De markering is niet duidelijk. Dit betekende voor ons omlopen.Maar Limburg is mooi.

 5. IenVrolijk

  3 dagen lopen over het Pelgrimspad van Spaubeek naar cadier en Keer. Nederland is toch mooi....
  In Spaubeek net uit het station, in het dorp op "het verkeerde been" gezet. Minimale markeering maar wel een markering met een Jacobsweg, omdat we dus op een Pelgrimsroute zaten, dachten we dat dit wel de route zou kunnen zijn. Niet dus, liepen helemaal verkeerd, blijkt dit een route te zijn van het Jacobsgenootschap, die pelgrimsroutes uitzet naar het zuiden.Jammer, moesten een heel stuk omlopen om weer op de route te komen, ook de samenloop met het Pieterpad gaf enig verwarring!
  Bij krt 42 ging het ook fout: na de brouwerij mag men niet meer langs de Geul vanwege instortingsgevaar. Na een tijdje zoeken riep de boer die toevallig in het veld bezig was aan het einde v.d. middag, dat we de blauwe paaltjes moesten volgen! Een heel eind om! Mooie route maar jammer van het zoeken.
  Voor Gulpen is het hier en daar ook zoeken naar hekjes en paadjes, maar uiteindelijk komt men wel weer op de route en ja, de vlaai is erg lekker in Limburg!!

 6. TrudyBartelink

  Weert naar Ell:
  We vonden de aanwijzingen rond het voormalig Ambonezenkamp onduidelijk. M.b.v. de gps lukte het ons weer het juiste spoor te vinden. Misschien paaltjes te laag en door het groen niet zichtbaar?
  Verder een hele mooie route, we genieten van de natuur.

 7. TrudyBartelink

  Met de trein en bus aangekomen bij Kasteel Nemelaer. Het was een dag met veel bewolking. Dat maakte de Kampina tot een geheimzinnige omgeving. De berken zijn mooi bruin en ook de andere bomen tonen hun mooie herfstkleuren. De vennen met laaghangende bewolking zou je bijna in Heksen doen geloven. Na ong. 15 km. stopten we in Spoordonk.

 8. TrudyBartelink

  Mooie wandelroute. Aanwijzingen waren even onduidelijk aan de rand van de stad. Mooie overgang van de oude stad naar de natuur. Fusseliersplek was zeer indrukwekkend.
  Kasteel Nemelaer was een mooi eindpunt van de 1e wandeldag van het Pelgrimspad.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons