Routes Noord-Brabant in top drie Nederland

14 juni 2017

Malpie ValkenswaardRoutes in Noord-Brabant krijgen een hoge waardering van de gebruikers. Steeds meer bezoekers komen van buiten de provincie.

Waardering routes

Uit onderzoek van het Routebureau Noord-Brabant blijkt dat een wandeling in Noord-Brabant gewaardeerd wordt met een 7,7 en een fietstocht zelfs met een 8,1! De provincie doet het goed met een 2e plek als mountainbikeprovincie en een 3e plek als ruiter-, fiets- en wandelprovincie. Opvallend is dat de bestedingen per activiteit in Noord-Brabant toenamen, terwijl deze landelijk minder hard groeiden of zelfs afnamen.

Meer wandelaars en fietsers

Steeds meer wandelaars en fietsers komen van buiten de provincie. In twee jaar tijd leidde dit tot 950.000 (+31%) meer wandelingen en 800.000 extra fietstochten (+89%) door niet-Brabanders. Maar ook de Brabander zelf geniet van de wandelroutes in eigen provincie; zo’n 60% trekt regelmatig de wandelschoenen aan. Zowel wandelaars als fietsers weten het provinciale knooppuntennetwerk goed te vinden: in een jaar tijd werd het 8,2 miljoen keer gebruikt.

Themaroutes

Wandelaars en fietsers vinden beleving erg belangrijker. “Routegebruikers willen extra beleving onderweg en zijn bereid hiervoor verder te reizen,” zegt Nathalie Verdult, coördinator van het Routebureau Noord-Brabant. “Met themaroutes rondom Brabantse Iconen zoals Vincent Van Gogh, geboren en getogen in Noord-Brabant, spelen we hierop in.”

Foto: knuppelbrug in de Malpie, gemeente Valkenswaard

Steun ons