De beste niet-wandelschoenenmerken voor het wandelen

De beste niet-wandelschoenenmerken voor het wandelen

1 juni 2024 - Wandelnet

Wandelen is een van de populairste manieren om de Nederlandse natuur te verkennen, vooral langs de vele Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden (SP) die ons land rijk is. Voor de meeste wandelaars zijn stevige, ondersteunende schoenen essentieel om comfortabel te lopen. Toch kiezen steeds meer wandelaars voor niet-traditionele wandelschoenen. Dit kan zijn vanwege hun veelzijdigheid, modieuze uitstraling, of gewoonweg omdat ze prettiger aanvoelen bij het dagelijks gebruik en op minder ruig terrein. In dit artikel bespreken we een aantal populaire niet-wandelschoenenmerken die een verrassend goede keuze kunnen zijn voor de wandelaar.

IN SAMENWERKING MET (1160 x 680 px) (2).png

Dr. Martens: stugge zolen, veelzijdig gebruik

Dr. Martens, bekend om hun opvallende stiksels en stevige profielzolen, zijn meer dan alleen een mode-item. Deze schoenen bieden uitzonderlijke ondersteuning en zijn ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan, wat ze een goede optie maakt voor zowel stadswandelingen als lichte wandelingen in de natuur. Dankzij de stevige grip en de waterbestendige eigenschappen zijn ze geschikt voor wandelingen door regenachtige Nederlandse bossen en langs natte paden. Een bijkomend voordeel is dat ze goed te combineren zijn met een casual outfit, waardoor ze ook na je wandeling in de stad niet misstaan. Overweeg om een paar Dr. Martens te kopen en ontdek waarom deze iconische schoenen geliefd zijn bij veel wandelaars.

Timberland: duurzaamheid en grip

Timberland is al decennialang een merk dat wordt geassocieerd met buitenactiviteiten en duurzaamheid. De stevige constructie en de met rubber beklede zolen van Timberlands zorgen voor uitstekende grip op zowel verharde als onverharde ondergronden, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor boswandelingen of andere ruigere routes. De schoenen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals waterdicht nubuck leer, wat zorgt voor extra bescherming tegen de elementen. Hun robuuste uiterlijk en lange levensduur maken ze tot een waardevolle investering voor wie regelmatig de natuur in trekt.

Clarks: ondersteuning voor lange afstanden

Clarks is een merk dat bekend staat om zijn ergonomische ontwerpen en gedempte zolen die schokken goed opvangen. Voor wandelaars die lange afstanden willen afleggen zonder in te boeten aan draagcomfort, zijn Clarks een uitstekende keuze. Ze bieden een goede balans tussen flexibiliteit en stevigheid, waardoor de voeten minder snel vermoeid raken, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien zijn veel modellen van Clarks lichter van gewicht dan traditionele wandelschoenen, wat ze ideaal maakt voor wandeltochten waarbij je niet per se zware bepakking bij je hebt.

New Balance: een sportieve optie voor de wandelaar

New Balance staat vooral bekend om zijn sportieve schoenen die veel steun bieden, vooral voor mensen met een actieve levensstijl. De schoenen hebben vaak een combinatie van demping en stabiliteit, waardoor ze comfortabel lopen op zowel verharde als onverharde paden. Dankzij hun ademende materialen blijven je voeten koel, zelfs tijdens langere wandelingen. New Balance biedt daarnaast verschillende modellen met bredere leest, wat ze ook geschikt maakt voor wandelaars die vaak moeite hebben met het vinden van goed passende schoenen.

Waar koop je de beste niet-wandelschoenen?

Het passen van schoenen is cruciaal, zeker als je van plan bent lange wandelingen te maken. Het advies van een specialist in een fysieke schoenenwinkel kan het verschil maken bij het kiezen van het juiste paar. Bezoek daarom eens een van de vele schoenwinkels waar je deskundig advies kunt krijgen en een breed assortiment niet-wandelschoenen kunt uitproberen. Online bestellen is handig, maar het fysiek passen geeft je een beter gevoel van hoe de schoen je voet ondersteunt tijdens het lopen. Experimenteer met verschillende merken en modellen om te ontdekken welke schoen het beste bij jouw wandelstijl past. Je wandelschoenen testen? Plan je eigen wandelroute in onze wandelrouteplanner en ga erop uit!

Maak wandelroute

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?