Altijd voorbereid: EHBO-set voor wandelaars

Altijd voorbereid: EHBO-set voor wandelaars

2 juli 2024 - Lea van Someren

Of je nu op wandelvakantie gaat of een dagwandeling in je eigen omgeving maakt, een EHBO-set kan altijd van pas komen. Waarom het verstandig is om een voetverzorgingssetje mee te nemen en hoe je daarmee zelfs de meest onverwachte problemen kunt oplossen, vertel ik je in deze blog.

EHBO setje wandelen.jpeg

Voeten-setje © Lea van Someren

Ik ga op wandelvakantie en neem mee….

Mensen vinden het overdreven en overbodige ballast dat ik zelfs voor een dagwandeling een EHBO-voeten-setje meeneem. De inhoud is niet heel ingewikkeld: enkele steriele gaasjes, wat tape, compeed, naald en ontsmetter, rekverband, pakje tissues en paracetamol. Oh ja, en een inklapbaar schaartje dat ik 40 jaar geleden eens heb aangeschaft. Heel overzichtelijk en veel weegt het niet. Al menigmaal heb ik mensen onderweg kunnen helpen. Die bedenkelijke blik vooraf is nooit leuk, maar het is een schrale troost dat ik nu al weet dat ze me onderweg dankbaar zullen zijn.

Multifunctioneel 

Afgelopen zondag maakte ik een wandeling met mijn wandelclubje. Halverwege verliest iemand de zool van zijn schoen (schijnt een bekend euvel van Hanwag te zijn). Ai, dan kan je echt niet verder. Maar ook hier blijkt mijn overbodige ballast uitkomst te bieden. De zool wordt met tape zorgvuldig vast gezet waardoor de rest van de wandeling kan worden afgerond.

Kapotte zool

Kapotte zool © Frans van Leusden


Echt, ik raad het iedereen aan. Maak een eigen pakketje met wat ehbo-spulletjes en laat het standaard in de rugzak zitten. Beter mee verlegen dan om verlegen!

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?