Elfstedenpad (SP 19)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen24
 4. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water. Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars ontsloten is.

Recente berichten over Elfstedenpad (SP 19)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. kypmantsje

  Op de wandeling van Dokkum naar Wouterswoude ligt een brug er uit door werkzaamheden. Dit is de Dinzerbrug. Bladzijde: 124 Kaart: 41.

  Oplossing. Bij punt 41 niet links af gaan maar rechtdoor. Als je dan de brug over bent gelijk weer links af gaan. Dit is een fietspad langs de weg. Dan kom je weer precies op de route aan de andere kant van de brug waar je niet over kunt.

 2. Team Wandelnet

  Beste....,

  Wandelnet houdt niet meer de overnachtingsadressen bij langs de routes, omdat deze adressen te vaak wisselen.
  Op de trajectpagina's staan wel de "Wandelaars welkom"adressen, maar dat zijn er niet zo veel.
  Ik raad je aan donateur te worden van de Stichting "Vrienden op de Fiets", die geven een boekje uit met goedkope adressen voor fietsers, maar die zijn ook door wandelaars te gebruiken.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Wij zij binnenkort van plan om het Elfstedenpad te gaan lopen. Waar kan ik een overzicht vinden van (goedkope) overnachtingsadressen?
  In de gids staat dat dit op wandelnet.nl zou moeten staan.

 3. Lambert77

  Wij zij binnenkort van plan om het Elfstedenpad te gaan lopen. Waar kan ik een overzicht vinden van (goedkope) overnachtingsadressen?
  In de gids staat dat dit op wandelnet.nl zou moeten staan.

 4. Team Wandelnet

  Beste Marianne,

  Ja, je hebt gelijk, Ik heb vorig jaar ook in de ze bus vanuit Leeuwarden gezeten.

  Ik geef het door aan de padcoordinator

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Beste M

  In het boekje staat niet aangegeven dat er een busverbinding is in Vrouwenparochie en in Sint Annaparochie.

 5. Team Wandelnet

  Beste Kypmansje,

  Bedankt voor je bericht. Ik stuur het door naar de padcoordinator van het Elfstedenpad, zodat op de website de beschrijving aangepast kan worden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Bij punt 29 op kaart 28 en 29 staat de route niet goed aangegeven. 

  Er staat geschreven dat je direct na het viaduct de weg moet oversteken (voor rotonde).

  Maar de situatie is daar erg veranderd. Je moet nu VOOR het viaduct al oversteken en het fietspad richting Franeker volgen. Wanneer je dan het Harinxmakanaal bent overgestoken loop je nog een stukje recht door. Als je het dorp Midlum al ziet ga je links onder en onder een tunneltje door en ben je weer op de route. Wij stonden gisteren daar te zoeken . Gelukkig was er een behulpzame automobilist die ons de goede weg aanwees.

Ga naar het forum

Steun ons