Elfstedenpad (SP 19)

  1. Route overzicht
  2. Alle trajecten
  3. Tips & ervaringen2
  4. Meldingen

Route informatie

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water. Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars ontsloten is.

Recente berichten over Elfstedenpad (SP 19)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. lekkerbierke

    Binnenkort gaan wij ook starten met het elfstedenpad Het boekje al enige tijd hier in huis.Mijn vraag is daarom ook?Waar kan er gestempeld worden?

  2. Schoonhoven

    De Proloog door Leeuwarden is beslist een aanrader. Je volgt de markering van de NS-wandeling door de prachtige binnenstad. Doe vooral ook de lange route, die je langs de groene gordel langs het riviertje de Potmarge voert. Je zult er geen spijt van hebben!

Ga naar het forum

Steun ons