Floris V-pad LAW 1-3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen81
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Hollandse landschappen en een opfriscursus vaderlandse geschiedenis. Dat biedt het populaire Floris V-pad, dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. Bent u al eens in Kockengen geweest? Of in Oudewater? En wat was er ook alweer met Willemstad? Leuk detail is dat de helft van het Floris V-pad loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld.

Recente berichten over Floris V-pad LAW 1-3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Booms

  Beste Peter,

  Dank je voor je suggestie. Voorstellen voor verbeteringen stellen wij op prijs.
  Onverhard wandelen is ons uitgangspunt bij Wandelnet. Evenals zoveel als mogelijk in een rustige omgeving. Wij gaan jouw voorstel nader bestuderen en wellicht opnemen in de route.

  Met vriendelijke groet en veel wandelplezier gewenst.

  Paul Booms

  Padcoördinator Floris V-pad

 2. Peter Elderson

  Wij hebben etappe 11 Numansdorp naar Dinteloord gelopen. Er zijn een paar leuke groenstrookjes en plaatsen, maar het is wel erg veel lange rechte verharde wegen! Om hetg op te pimpen hebben we een ronde om de Sint Anthoniepolder toegevoegd. Dat gebied is nog in opbouw, net als het fort Sabina dat halverwege ligt. Daar is al wel een restaurant, leuke plek, en het wordt nog veel mooier.
  Het rondje is grotendeels onverhard maar vrij toegankelijk en heel goed beloopbaar.

  Op deze URL staat ons extra rondje: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2265396

  Bij knooppunt 86 ra naar 54 dan ri 53, maar bovenop de grasdijk linksaf volgen tot bij het fort. Na het fort na een brug kan je linksaf de wei in, de Vleij volgen. de Maltaweg kruisen, dan onderaan of bovenop de dijk volgen tot je op de Anthonieweg uitkomt, vlakbij de snelweg. Daar neem je de Kraaiendijk en bij knooppunt 82 zit je weer op de route.

  Mijn aanbeveling zou zijn om het rondje in het pad op te nemen, het maakt dit vrij saaie stuk veel aantrekkelijker!

 3. Booms

  Beste Peter,

  Graag je aandacht voor enkele zaken.
  Het klopt dat de markering daar anders was dan gewend. Dat kwam vooral omdat er nauwelijks dragers (bomen, palen e.d) waren om markeringen op aan te brengen.
  Dat is onlangs veranderd door de aanleg van een knooppuntnetwerk. Afgelopen week is er de halfjaarlijkse controle ronde geweest en zijn er markeringen aangebracht op de knooppuntpaaltjes.

  In de beschrijving van dat deel in de gids staat vermeld: "Let op, de waterspiegel fluctueert, de route verandert voortdurend". Het is een buitendijks gebied wat regelmatig flink onder water staat. Er zijn diverse routes in het gebied welke ook op de kaart in de gids zijn aangegeven. Daarnaast alle route komen uit op hetzelfde punt. Bij zeer hoog water kan er gebruik gemaakt worden van het hoger en naast gelegen fietspad. Verdwalen kan eigenlijk niet.

  Met vriendelijke groet en veel wandelplezier gewenst,

  Paul Booms

  Padcoördinator Floris V-pad.

 4. Peter Elderson

  Wij hebben gelopen van de Baanhoekbrug naar de Kiltunnel. Daarin loop je een eind door een rand van de Biesbosch, aan de Dordtse kant van de Nieuwe Merwede. Prachtig natuurlijk! Alleen de markering op dat stuk laat hier en daar wel wat te wensen over. Het is op dit moment niet mogelijk om puur op de markering de route te volgen; je raakt gegarandeerd de weg kwijt. Ondertussen zie je overal prima markeringen en paaltjes van het knooppuntennetwerk, maar helaas zonder wit-rood!

  Het kaartje op de site is ook niet aktueel, het geeft meer een globaal idee maar je kan er niet op navigeren, en de wijzigingenlijst geeft ook geen aanwijzingen.

  Is het mogelijk om op dat stuk een kwaliteitsrondje te doen?

 5. Team Wandelnet

  Beste ....

  Ik zie het bericht nu pas. Ik stuur het door naar de padcoordinator van het pad.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Gisteren 17 juni 2018 een mooie route gewandeld van Ankeveen naar Nieuwersluis. Nadat we de woonboten achter ons hebben gelaten kwamen we voor een onaangename verrassing te staan, namelijk een graspad waar eigenlijk geen doorkomen aan was. Met de Nordic wandelstokken moesten we ons een weg slaan door de mans hoge rietstengels, brandnetels, de zeer scherpe bramenstruiken en distels. Het leek net een oerwoud. Dit is geen wandelpad natuurlijk. Advies is dan ook om niet over het jaagpad langs de woonboten te wandelen maar om op de asfaltweg te blijven. Een andere optie is natuurlijk om de zeis te gebruiken. Het stukje langs de woonboten was wel de moeite waard.

Ga naar het forum

Steun ons