Floris V-pad LAW 1-3

Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Hollandse landschappen en een opfriscursus vaderlandse geschiedenis. Dat biedt het populaire Floris V-pad, dat van Amsterdam naar Bergen op Zoom loopt. Bent u al eens in Kockengen geweest? Of in Oudewater? En wat was er ook alweer met Willemstad? Leuk detail is dat de helft van het Floris V-pad loopt over graskades, tiendwegen en jaagpaden, die vaak speciaal voor wandelaars zijn opengesteld.

Recente berichten over Floris V-pad LAW 1-3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. stena00

  Gisteren 17 juni 2018 een mooie route gewandeld van Ankeveen naar Nieuwersluis. Nadat we de woonboten achter ons hebben gelaten kwamen we voor een onaangename verrassing te staan, namelijk een graspad waar eigenlijk geen doorkomen aan was. Met de Nordic wandelstokken moesten we ons een weg slaan door de mans hoge rietstengels, brandnetels, de zeer scherpe bramenstruiken en distels. Het leek net een oerwoud. Dit is geen wandelpad natuurlijk. Advies is dan ook om niet over het jaagpad langs de woonboten te wandelen maar om op de asfaltweg te blijven. Een andere optie is natuurlijk om de zeis te gebruiken. Het stukje langs de woonboten was wel de moeite waard.

 2. Booms

  Beste Fred,

  Dank voor het delen van je mooie ervaringen op het Floris V-pad. Fijn om te lezen dat de markering vrijwel overal op orde is. Vervelend dat het nabij Steenbergen niet goed is gegaan. Wij gaan ter plaatse polshoogte nemen en de markering op orde brengen.

  Je hebt het ontbreken van de markering gemeld op www.meldpuntwandelen.nl daar zijn wij zeer blij mee. Dat is de juiste weg voor meldingen, vanaf die locatie worden de meldingen doorgestuurd en de voortgang bewaakt.

  Met vriendelijke groet,
  Paul Booms

  Padcoördinator Floris V-pad.

 3. Fred van der Horst

  Vandaag 20 februari 2018 het Floris V pad volbracht ! Op 28 januari 2017 gestart vanaf Muiden en vervolgens in elf etappes de route volbracht. Vooral de tochten langs / door de Vinkenveense en Loosdrechtse plassen , de tochten door het Groene Hart en langs Schoonhoven en Kinderdijk waren fantastisch .. ook het stukje Biesbosch nabij Dordrecht. Over de hele tocht genomen zijn de markeringen goed ( boekje 2009 ) Net na Muiden en bij mijn laatste etappe Steenbergen - Bergen op Zoom blijken de markeringen uit het boekje zoek ! Maar een prachtige LAW .. en super blij deze volbracht te hebben !

 4. Fred van der Horst

  De laatste etappe Steenbergen - Bergen op Zoom , ter hoogte van het Oudelandsdijk gaat het helemaal fout. De markeringen ontbreken, ik heb zeker 20-25 minuten doelloos rond gelopen om route markeringen te vinden. Vanaf het Muggenpolderlaantje nabij onverharde Oudlands Dijkje gaat het helemaal fout ! Route beschrijving zegt na circa 100 meter linksaf, pad door weilanden, via enkele overstapjes door de weilanden naar watergang ( Bergs water ) in dit gedeelte ONTBREKEN markeringen. Ik ben na 25 minuten zoeken maar terug door de weilanden gaan lopen en heb de Oudlands Dijk met een grote lus verder afgelopen. Na zeker 4 km om te hebben gelopen ben ik voor het viaduct over de A 27 vlakbij Fort de Roovere weer op de oorspronkelijke route terug gekomen !

 5. Booms

  Beste Marlies,

  Dat het paviljoen niet in je boekje staat klopt. Het boekje is van 2009. Het paviljoen dateert van medio 2015. Gepland is dat in de eerst volgende versie van het boekje het paviljoen zal worden opgenomen. Op de website is het paviljoen aangebracht begin 2016. Wellicht dat je niet ver genoeg hebt ingezoomd op de kaart.

  Met vriendelijke groet,

  Paul Booms

  Padcoördinator Floris V-pad.

Ga naar het forum

Steun ons