Friese Woudenpad LAW 1-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen40
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Friese Woudenpad is de opvolger van het Zevenwoudenpad. Het pad koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is daarmee volgens de makers een van de mooiste LAW’s in Nederland.

De route begint in het open Friese zeekleigebied, dat een heel eigen en unieke schoonheid bezit. Na het historische stadje Dokkum volgen de Dokkumer Wâlden, een uniek ‘slagenlandschap’ met smalle langgerekte kavels en elzenhagen. Ten zuiden van Drachten begint het eigenlijke gebied van de Wâlden: zandruggen waartussen mooie riviertjes als het Koningsdiep, de Tjonger en de Linde stromen. Op het laatste stukje tot Steenwijk maakt de wandelaar kennis met het typische esdorpenlandschap van Zuidwest-Drenthe. Naast de hoofdroute van 147 km zijn in de gids maar liefst drie varianten opgenomen wat zorgt voor 86 km extra route. Variant A is recent gewijzigd: de integrale tekst van deze wijziging vindt U onder het tabblad "Meldingen & wijzigingen" (blz. 33 en 35).

Recente berichten over Friese Woudenpad LAW 1-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Kiki De Jong

  Ter hoogte van het Woldweg raakte ik afgelopen zaterdag in gesprek met een meneer, die me erop wees dat het terrein privé was en daarvoor honden aangelijnd dienden te zijn. Gezien ik lichtelijk verdwaald was ter hoogte van punt 34 ( er loopt ook een NS wandelspoor met identieke wit/rood kleur wegwijzer die echter via Jhr Dr H A van Karnebeeklaan terug naar de Koepel leid...)
  vroeg ik om advies over de weg.

  Dhr gaf aan dat het gebied eerder een andere bestemming had en
  door aanpassingen een aantal wegwijzer verdwenen zouden kunnen zijn.
  Hij bod vanuit zichzelf aan
  dat er wel wegwijzers op "zijn" privé grond geplaatst zouden mogen worden, gezien hij recent frequenter wandelaars had ontmoet die de weg niet konden vinden.
  Ik heb vandaag geprobeerd om de beheerder Dhr H van den Berg hierover te informeren, maar kreeg hem niet te pakken.

  De gehele Friese Woudenpad staat voor 2018 op mijn wenslijst om - in etappes- alleen en met mijn gezin te gaan lopen.
  Wellicht is overleg mogelijk ?
  Met vriendelijke groet
  Kiki de Jong  Op het landgoed "De Eese" mag van de eigenaar slechts zeer terughoudend worden gemarkeerd. Het Friese Woudenpad is zelfs het enige pad waarvan markeringen toegestaan worden. Dit prachtige deel van de route vereist wel het goed volgen van de routebeschrijving in de wandelgids of het gebruik maken van de GPS-bestanden.
  Het is helaas niet anders.

  Willem van Schoonhoven, padcoördinator

 2. Schoonhoven

  Op de overnachtingslijst staat ten onrechte nog de camping op B3 vermeld van fam Tuinstra, deze is opgeheven. 


  Hartelijk dank voor uw melding. We passen de lijst aan.
  Willem van Schoonhoven, padcoördinator

 3. Schoonhoven

  In de GPS-tracks van dit pad bleken hier en daar dubbelingen te zitten. Die zijn er nu uitgehaald. Daarmee worden de afstanden realistischer weergegeven. Overigens is de routebeschrijving in het boekje correct.

  Willem van Schoonhoven, padcoördinator.

  Gister van Lauwersoog naar Dokkum gewandeld. Volgens de routekaart die hier op de site wordt weergegeven, is het stuk tussen Ee en Dokkum (ter hoogte van het busstation) ongeveer 13 km. Het was duidelijk korter. Volgens maps.google is het maar ongeveer 8,5 km... Wel een groot verschil! Moet ik nu concluderen dat het resterende stuk tot Broeksterwoude nog 12 km is? Of klopt de hele afstand niet?

 4. Schoonhoven

  Op het landgoed "De Eese" mag van de eigenaar slechts zeer terughoudend worden gemarkeerd. Het Friese Woudenpad is zelfs het enige pad waarvan markeringen toegestaan worden. Dit prachtige deel van de route vereist wel het goed volgen van de routebeschrijving in de wandelgids of het gebruik maken van de GPS-bestanden.
  Het is helaas niet anders.

  Willem van Schoonhoven, padcoördinator

 5. hasselk

  Gelopen van Steenwijk naar Wilhelminaoord. Schitterend! De markering was zeer duidelijk van Steenwijk tot aan Eese, maar van Eese naar Wilhelminaoord was het spoorzoeken. Gelukkig had ik een boekje bij me, en Google Maps, maar ik zag nauwelijks markeringen, en mijn metgezel ook niet. Zeer, zeer onduidelijk. Jammer, want dat maakt lopen een beetje stressvol.

Ga naar het forum

Steun ons