Grenslandpad LAW 11

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen110
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het vernieuwde Grenslandpad, dat in Sluis begint, loopt langs de grillige grenslijn met België en steekt deze diverse malen over. Waar? Dat is soms lastig te zeggen, maar de bouwstijl van de huizen verraadt altijd in welk land u bent. Meanderende kreken, omzoomd door rietkragen in Zeeuws-Vlaanderen worden in Zuid-Beveland afgewisseld door populierendijken en eindeloze slikken en schorren langs de Wester- en Oosterschelde. Het witte Limburgse dorpje Thorn vormt een mooi eindpunt van deze prachtige route.

Recente berichten over Grenslandpad LAW 11

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. MClaud

  Antwoord van C.M. Louwerse d.d. 1 november 2017.
  Ik zie dat ik niet duidelijk ben geweest in mijn omschrijving. Het stuk waar ik op doel richting Rattekaai staat op kaart 21. Omdat volgens deze kaart de afstand tussen 21 en 22 4,2 km is, vind ik het vreemd dat er wordt gezegd dat je na ongeveer 5 km bij Rattekaai aankomt, terwijl dat ' het eindpunt' van de omschrijving op de bladzijde ernaast is.
  Rattekaai houdt waarschijnlijk niet op bij punt 22 ;-)

  Nogmaals hartelijk dank voor het onderhouden van de het wandelpad/markering, Ik ben benieuwd hoe het in het Brabantse land is.

 2. C.M.Louwerse

  Grenslandpad en dijken.

  Een reactie op het bericht van MClaud op 31 okt. '17.
  Hartelijk dank voor het meedenken en de goede woorden in je laatste regels. Ik zal de markeerders ter plaatse er op wijzen.

  Op de pagina behorend bij kaart 16 kan ik je opmerking niet plaatsen - welke regel of misschien bij een andere kaart?

  Niemand verbiedt je om op de dijken je eigen weg te volgen.
  Met de markeringen en de lijn op de kaart hebben we echter te maken met de aanwijzingen van het Waterschap: soms moeten we rekening houden met broedplaatsen en/of rustplaatsen voor vogels; op een ander plaats is het gras als hooiweide bedoeld = geen wandelaars gewenst.

  Nogmaals dank en veel genot met je vervolg van LAW 11.

  Chris Louwerse (padcoördinator Grenslandpad west)

 3. MClaud

  Op de pagina behorende bij kaart 16 wordt gesproken over direct bij een bankje linksaf. Dit bankje staat er niet (mee). Wellicht kan de tekst aangepast worden in direct op de open plek linksaf.

  Op de dijk naar Waarde en daarna zou ik op het gras blijven lopen of buitendijks. Het kan prima. Dat geldt ook voor het stuk dijk na Roelshoek. Het grindpad is inmiddels vervangen door asfalt. Maakt het toch iets minder 'avontuurlijk'.

  De volgende keer ga ik verder naar Rattekaai. Volgens de kaart is dat 4.2 km. Het verbaast mij dat er in de tekst staat na ongeveer 5 km passeert u in een haakse bocht......

  Het stuk tussen Tolplein en Hansweert was goed te lopen en prima gemarkeerd. Ik heb weer genoten.

 4. rinieniza

  Met heel veel plezier wandelen wij het Grenslandpad. Echter, op 3 juli 2017 zijn we volledig verdwaald in de Chaamse Bossen.
  We lopen het Grenslandpad van west naar oost. Over het algemeen geen problemen met de markering. Echter, de laatste keer troffen we het slecht.
  Het betreft kaart 39: Ossegoor- Buitenlust. Vanaf regel 15: Bospad komt uit op open plek bij het Putven.......rechtdoor.
  Hier staat nog een aanwijzing, maar dan klopt het niet meer. Met name is de tweede zijweg haaks linksaf is niet te vinden en wordt ook niet aangeduid. Alles is overwoekerd en bomen zijn gekapt. De route is niet meer terug te vinden.
  Gelukkig kwamen wij uiteindelijk twee dames tegen die ons weer op de goede weg hebben geholpen, richting Camping Buitenlust.
  Ook zij gaven aan dat zij in dit traject volledig de weg kwijt waren geraakt, en dat terwijl zij in die streek wonen en de weg goed kennen.
  Al met al, met een omweg van ruim 5 kilometer toch weer de route op kunnen pakken.

 5. C.M.Louwerse

  Campingplaatsen langs Grenslandpad Zeeuws-Vlaanderen.

  Nu er vragen zijn naar campingplaatsen kan je dat misschien beter gewoon op het forum vermelden (Coolguy van 3 mei '17)
  Of anders naar cmlter@zeelandnet.nl dan kijk ik of er nog toegevoegd kunnen worden aan de lijst van overnachtingadressen op internet.

  Chris Louwerse padcoördinator Grenslandpad west.

Ga naar het forum

Steun ons