Groene Hartpad SP 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen50
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Groene Hartpad is een rondwandeling door het Nationaal Landschap ‘Groene Hart’ of de ‘groene long’ van Nederland. Het is een route die de wandelaar steeds weer iets nieuws voorschotelt: uitgestrekte veenweidegebieden, historische stadjes, vaarten met groene kades, plassen en moerassen. En dat allemaal in onze eigen ‘drukke’ Randstad.

Recente berichten over Groene Hartpad SP 12

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. bos2014

  Langs de Grecht (etappe 5) is de route op een gegeven moment verlegd om een huis heen. Dat staat op de kaart, maar de markering stuurt je rechtdoor tot een hek waar je niet overheen mag. Je moet dus ruim voor het huis van de dijk af (bordjes laarzenpad en nog iets), het weiland in en de sloot volgen tot een eenvoudig (eenpersoons) trekvlot. Hiermee over de sloot, eindje rechtdoor richting Woerden en dan om het huis heen weer naar de Grechtdijk.
  Je kunt ook rechtdoor lopen naar Woerden via een ander aangegeven wandelpad, scheelt kilometers.

 2. marlenevandenbos

  Op het traject tussen Montfoort naar IJsselstein is van begin januari tot eind maart een klein gedeelte afgesloten wegens werkzaamheden in het kader van oeverherstel. Het gaat om een deel van het jaagpad langs de Hollandse IJssel, tussen de fietsbrug naar Marnemoende en de rand van IJsselstein. De werkzaamheden zijn eenvoudig te omzeilen over het parallel lopende fietspad op de Zuid IJsseldijk (de 'oude' route).

  Marlene van den Bos, markeerder

 3. bos2014

  Heb vandaag de eerste etappe gewandeld. In Delft, het station uit, kon ik de markeringen niet vinden. Maakt niet uit, dwars door Delft was ook leuk en vanaf de Oosterpoort was de route zeer goed gemarkeerd. Ik heb het zonder kaart, zonder beschrijving en zonder data gelopen en dat ging prima!

 4. IenVrolijk

  Ondanks slecht weer voorspelling op 20 december 2018 toch stukje route lopen. Vanuit het zuiden met OV naar Schipluiden via Delft, reis van 1 1\2 u. Busstation is bar koud op zo'n groot, leeg plein! Hoop dat het ooit bebouwd wordt. Met bus 33 via Delft e.o. naar Schipluiden.Halte aan rand van dorp en door routeplanner vinden we begin van de route vandaag snel. Leuk dorp! Buiten dorp over lang en nu koud fietspad naar A4 waar we via de fietsbrug oversteken. Veel verkeer op die weg, wij gaan het buitengebied in! Na fietsbrug even zoeken, vlakbij een ruiterpad en een smal paadje. Verderop pas markering ook van Oeverloperpad. Wat is nu goed? Een lokale hondenuitlaatster wijst ons op het smalle paadje, dat gaat direct naar de Tanthofkade. Het regent dus kiezen we voor de korten weg.Nu over de kade door mooie omgeving, bebouwing achter het groen. Bij den Hoorn lopen een een stukje om op advies op deze site, bij "a Piece of Cake"is er koffie met zelfgebakken gebak, het is druk, bijna kerstvakantie! verderop ook een pizzeria.Dan door woonwijk, langs sportvelden, park en grachtje komen we bij het station uit. De wind waait hier weer stevig maar in de stationshal kan met goed even zitten en bijkomen.
  Met trein weer ri. zuiden, alles rijd prima. In Roosendaal loopt trein vol met studenten, willen ook met kerst thuis zijn!
  Het was weer een mooie route!

 5. IenVrolijk

  PS ik kan de foto's niet op goeie manier neerzetten, rara...maar hoop dat een toch om aan te zien is...groetjes.

Ga naar het forum

Steun ons