Groot-Frieslandpad LAW 14

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen128
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.

De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek. De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen. Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.

Recente berichten over Groot-Frieslandpad LAW 14

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. AgeethBOS

  De etappe Akkrum - IJlst is uitstekend gemarkeerd en hoewel bijna helemaal verhard toch een leuke route. Tussen Akkrum en Terherne loop je langs het druk bevaren Margrietkanaal met heel veel bootjes. Daarna het Snekermeer en het toeristische Sneek. Druk, druk, druk, maar wel gezellig. Tussen Sneek en IJlst over schelpenpaden. IJlst is een prachtig stadje.

 2. BESD

  Wij zijn halverwege en hebben net de route tot Olterterp gelopen. Prima overnachtingsmogelijkheid bij B en B ‘It Súd’ van Tjitske en Paul van der Horst bij Drachten. Een hartelijk ontvangst, de kachel al lekker aan. Alles schoon, netjes en gezellig. De volgende ochtend stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Ook kregen wij van de gastvrouw een lunchpakketje mee!

 3. Pierre

  [quote]Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.


  Je hoeft niet te reserveren, het is een (langdurige) vervanging voor de stoptrein. Hij rijdt in een keer van Leer naar Groningen.[/quote]

  Vandaag geëindigd in Leer. In tegenstelling tot het antwoord op mijn vraag dat je niet hoeft te reserveren is het wel degelijk nodig om een ticket vooraf aan te schaffen. Bij het instappen was het niet mogelijk om een kaartje te kopen. Dit moest op het station gebeuren uit een automaat. Gelukkig wist een andere reiziger te melden dat de automaat stuk was en mochten we van de chauffeur gratis naar Groningen. Opgepast dus! Via internet dient een vervoersbewijs gekocht te worden.

 4. Loki

  Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.


  Je hoeft niet te reserveren, het is een (langdurige) vervanging voor de stoptrein. Hij rijdt in een keer van Leer naar Groningen.

 5. Pierre

  Weet iemand of je van tevoren de bus uit Leer naar Groningen moet reserveren? Wij weten nu nog niet hoe laat wij in Leer aankomen.

Ga naar het forum

Steun ons