Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen79
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste wandelaar,

  Alle LAW's en streekpaden in Nederland zijn in twee richtingen beschreven en gemarkeerd. Je kunt de route dus zonder problemen van Kleef naar Hoek van Holalnd lopen. Alleen zal je in de gids steeds de onderste beschrijving moet volgen en de gids van achter naar voor moeten volgen.

  Veel plezier op je wandeltocht.

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Het Grote Rivierenpad is beschreven van Hoek van Holland naar Kleef. Zij de markeringen zodanig aangebracht dat je ook in de omgekeerde richting kunt lopen, dus van Kleef naar Hoek van Holland?

 2. JanJansen2

  In april heb ik de route van de kaarten 21 en 20 gelopen (dus richting Hoek van Holland). De bewegwijzering was prima.

 3. JohnBiermans

  Het Grote Rivierenpad is beschreven van Hoek van Holland naar Kleef. Zij de markeringen zodanig aangebracht dat je ook in de omgekeerde richting kunt lopen, dus van Kleef naar Hoek van Holland?

 4. JanJansen2

  Gisteren (18 april 2018) het traject Noldijk Heerjansdam - Halte Wapen van Rijsoord gelopen. Prachtig.
  In de gids staat op bladzijde 45 voor het heentraject "U loopt weer langs de Oude Waal". Dit gedeelte is echter gestremd vanwege gevaarlijke bomen. Het alternatief is zeer eenvoudig. Volg de doorgaande weg richting het spoor.

 5. wagelink

  Het water is gedaald. Het weiland tussen landgoed Oosterhout en Nijmegen staat weer droog.
  De omleiding kan worden opgeven. Veel wandelplezier.

Ga naar het forum

Steun ons