Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen80
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wagelink

  Vanwege het hoge water is het weiland tussen landgoed Oosterhout en de dijk richting Nijmegen, onder water gelopen. En dus niet toegankelijk.

  Alternatief richting Nijmegen:
  komend op de Oude Groenestraat niet links afslaan bij bushalte, maar rechtdoor lopen tot op de Waaldijk. En daar linksaf slaan. Daar waar de Waaldijk een bocht naar rechts maakt, pak je de route weer op.

  Alternatief richting Oosterhout en verder west:
  Op de dijk niet rechtsaf de Waaldijk af slaan. Maar de Waaldijk vervolgen tot aan de Oude Groenestraat en daar rechtsaf slaan. Aangekomen bij de bushalte pak je de route weer op.

  de markeerder, William Agelink

 2. Frans5005

  Vandaag (17 nov 2017) mooi weer, maar het heeft veel geregend de afgelopen tijd.
  Het struinpad, onderdeel van traject 12, 14,3 km tot 16,7 km, gerekend vanaf Tiel, is bijzonder slecht begaanbaar, een en al modder en diepe plassen. Mijn advies, na/in een natte periode, blijf op de Waalbanddijk.

 3. Jolandre

  Zaterdag 22 april j.l. heb ik weer voor de wandelsiters een tweede etappe gelopen. Dit keer van Maassluis west, bushalte Rontgendreef naar centrum Zwartewaal. Het begon allemaal wat rommelig want de wandelaars hadden met aanreizen wat problemen met busomleidingen en files. Maar dan toch uiteindelijk om 10.45 uur vertrokken we.
  Het was wat fris weer maar droog. We liepen Maassluis uit en wat leuk dat Kerkepad naar Maasland, wandelend tussen de koeien, koeienvlaaien en volbezaaide paardenbloem weilanden. Wat een schattig dorpje is dat! Vele authentieke details. Daarna door en via het centrum van Maassluis met zijn vele sluizen naar de horeca bij de pont. We stapten grand café het Hoofd binnen. Helaas is het niet zo GRAND. Chagrijnig personeel en schandalig dure vissoep (was heel weinig). Maar we konden de pont in ieder geval wel in de gaten houden.
  Na de pont vervolgden we ons pad via de gps.

  LET OP! Echter het fietspad op de Noordzeeweg was afgesloten met hekwerk en wij vonden het te druk met verkeer om door de berm langs de weg te wandelen. We zijn terug gelopen en hebben het pad beneden langs de dijk en langs de wijken van Rozenburg genomen. Overigens is dit vele malen mooier dan het fietspad.

  Daarna 3 bruggen over richting Zwartewaal. De luchten waren opengebroken en de zon kwam er geregeld bij. Ik heb mooie foto's kunnen maken en allemaal hebben we weer genoten!

 4. Team Wandelnet

  Beste Kees,

  Ik ga dit doorgeven aan de padcoordinator van het Grote Rivierenpad. Ik hoop dan dat de markering de komende tijd verbeterd wordt.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Ben gisteren gestart in Hoek van Holland Strand.
  Het viel me op dat vanaf station haven tot buiten de bebouwde kom van Hoek van Holland nog maar erg weinig van de markeringen te zien is.

 5. Team Wandelnet

  Beste Bouman8a,

  Inmiddels werkt de link wel. Ik heb het getest en je kunt de lijst zien.

  Met vriendelijke groet

  fred Triep, Team Wandelnet

  Helaas werkt de link nog steeds niet

Ga naar het forum

Steun ons