Grote Rivierenpad
Grote Rivierenpad, een samenvoeging van het Oeverloperpad en het Lingepad (LAW 6).
Grote Rivierenpad, een samenvoeging van het Oeverloperpad en het Lingepad (LAW 6).
Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers van wandelroutes: het Oeverloperpad en het Lingepad. Deze Lange-Afstand-Wandelpad van 286 kilometer volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Inspiratiebron voor de gids is het in 1938 verschenen Verkade-album ’onze groote rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het pad neemt je mee voor een wandeling van Hoek van Holland aan de Noordzee, naar de wereldhaven van Rotterdam, via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven wandel je dwars door de Betuwe via Nijmegen naar Kleve in Duitsland.
Het Grote Rivierenpad (LAW 6) is een Lange-Afstand-Wandelpad van 286 kilometer langs de oer-Hollandse rivieren. Deze route is opgesplitst in 15 etappes en bewegwijzerd met wit-rode markeringen. Graag nog wat langer wandelen in Rotterdam? Voor de liefhebbers zijn er twee varianten: de Variant Rottemeren en het Erasmuspad door de Maasstad.
Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn aangegeven in de wandelgids, omdat in de loop van de tijd door omstandigheden wijzigingen optreden. De wijzigingen voor het Grote Rivierenpad vind je hier. Een melding plaatsen? Dat kan via Meldpuntroutes.nl.
Het Grote Rivierenpad loopt van de Noordzeekust naar de Maassluis in Rotterdam. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhove gaat de wandelroute bij Leerdam dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Eindpunt is het Duitse Kleef.
Wil je graag nog wat langer wandelen in Rotterdam? Voor de liefhebbers zijn er twee varianten: de Variant Rottemeren rond Rotterdam en het Erasmuspad dwars door het hart van de Maasstad.
Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!
Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?
Help jij mee? Geef aan Wandelnet, samen beschermen en onderhouden we wandelroutes.
Als wandelaar een extra stapje zetten? Word vrijwilliger bij Wandelnet en maak het verschil in het veld.
Wandelen kan je overal doen, zomaar op geluk. Maar met een wandelgids weet je zeker dat je niets mist!
Klopt een wandelroute niet meer of kom je onderweg een barrière tegen? Meld het via Meldpuntroutes.nl.