Leuke wandelroutes voor kinderen

Wandelen met kinderenAchterhoek: meer dan 20 routes

In de Achterhoek zijn er meer dan twintig kinderroutes speciaal voor kinderen van 3 t/m 14 jaar, waarbij ze op speelse wijze kennis kunnen maken met de streek en de historie. Alle hebben een avontuurlijk verhaal als leidraad en duren anderhalf tot vier uur. De kinderen spelen zelf de hoofdrol. De ene keer vertelt Berend zijn verhaal, de andere keer gaan de kinderen met kabouters op stap. Dan weer is het thema sportiviteit en ontdekkingen. Onderweg doen de kinderen sportieve, leuke en spannende opdrachten, zoals een middeleeuwse verkleedpartij, boomstammenvoetbal, heksenproef en een heuse love-test. Naast bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zijn er ook tochten met kompas, GPS of MP3-speler.

 

Voorthuizen: De Dieren-ABC-Route

Rondom het meer van Zeumeren is een Dieren-ABC-Route uitgezet. De Dieren-ABC-Route is een avontuurlijke en leerzame wandelroute voor kinderen van 4 tot 11 jaar. De wandelroute is 4 km en kan gevolgd worden aan de hand van 26 routepaaltjes met daarop een letter van het alfabet en een dier. In een boekje dat bij de route hoort staan leuke verhaaltjes over de betreffende dieren, afgewisseld met opdrachtjes en spelletjes.

 

Fort bij Vechten - Slagmaatpad

Het Klompenpad Slagmaatpad is er nu ook voor kinderen. Loop dwars door de wei, over een oud fort en door een spannend bos en sta oog in oog met een koe, klim over hekjes en ontdek spannende paadjes. Onderweg kun je ook nog lekker spelen.

 

Beek-Ubbergen: Kabouterroute

In het Kabouterbos van Beek-Ubbergen wonen kabouter Paddestoel en al zijn vriendjes. In het bos staat de dikste boom van Nederland: de Kabouterboom. Aan de hand van de Kabouterroute maken kinderen kennnis met de verschillende kabouters. Nadat zij alle kabouters hebben gevonden, kunnen ze bij Hotel-restaurant 't Spijker smullen van een kabouterpannenkoek, ranja en een kabouterijsje met verrassing.

 

Kabouterpad Baarnse Bos

Met een puntmutsje op het hoofd en een gevulde knapzak doen de kinderen met de kabouters de leukste kabouteropdrachten. Na afloop ontvangen de kinderen een heus kabouterdiploma. Prijs kinderen: € 5,-

 

Kabouterpad in de Weerribben

Het kabouterpad is een paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De kinderen krijgen in Buitencentrum Weerribben een knapzak gevuld met lekkers. Daarnaast krijgen ze een rode puntmuts op en schminken ze hun wangen rood. De begeleider krijgt een rugzak met een aantal toebehoren voor onderweg en een Kabouterboek met uitleg en opdrachten.

Kinderwandelingen Maashorst Uden

Een kabouterpad voor kinderen van 3 tot 8 jaar, een boskaartenspel voor kinderen van 4 tot 8 jaar, seizoenswandelingen voor kinderen en een spelletjestas. Er is genoeg te doen voor de kinderen in de Maashorst in Uden, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant.

 

 

Terug naar de themapagina 'Wandelen met kinderen'

Steun ons