Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen186
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Recente berichten over Marskramerpad LAW 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Angelique Jansen

  Hoi hoi,

  Helaas is het pad tussen de Vecht en het Waterleidingkanaal bij Breukelen tijdelijk afgesloten wegens "gevaarlijke dode bomen". De omleiding is vanuit Breukelen netjes bewijzerd, je moet alleen goed opletten wanneer je weer bij de oorspronkelijke route terugkomt (bij het Ford bij Tienhoven) want daar kruist het marskramerpad met het waterliniepad.

  Angelique

 2. Angelique Jansen

  Hoi hoi,

  Ik ben zaterdag (11 mei) van Woubrugge naar Breukelen gelopen. Ik wandel het liefst aan de hand van de markeringen onderweg, en dit gaat meestal prima. Maar toen ik na Nieuwveen richting Noordeinde moest was de markering enigszins verwarrend.

  Dit was bij de T-splitsing van de Uiterbuurtweg, Liemeer en Blokland. De wit-rode pijlen stonden 1 naar rechts, en 2 naar links (ik heb er een foto van, maar weet niet hoe hier op te laden).

  Gelukkig had ik zowel het boekje als de GPS route op mijn telefoon mee, dus ik ben naar rechts gegaan.

  Groetjes,
  Angelique

 3. hshs11

  Op de volgende facebook pagina kun je de links vinden naar alle facebook groepen over alle LAW routes en streekpaden, met recente informatie over de routes:
  https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

  Help elkaar met informatie voor de beste wandelbeleving!

 4. Team Wandelnet

  Beste ....,

  Bedankt voor de tips. Hier hebben wandelaars wat aan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet.

  We hebben afgelopen maand door het Reggedal gelopen (ten noorden van Rijssen, Enter). Bij de meldingen is spraken van een omleiding. Die gaat veelal over asfaltwegen, en is dus minder interessant. De oorspronkelijke route is prima te lopen. Af en toe wat zandheuvels, maar nergens een echte wegopbreking. Het is erg interessant te zien hoe ze de Regge weer bochten geven. 
  Een uitzondering: ten zuiden van boerderij Wooldrink (routedeel 4) is de oorspronkelijke route in het boekje eerst westwaarts lans de Regge. De markering en de juiste route is meteen oostwaarts. Daarna vooral de Regge blijven volgen!

  NB We lopen het Marskramerpad van west naar oost!

 5. ErikenMirjamWietses

  Al enige jaren reis is rond met een aapje aan mijn rugzak.
  "Monky" is 2 x mee geweest naar Zuid Afrika, naar IJsland, de Shetland and Orkney Islands.
  Vandaag ben ik Monky verloren op het traject van Lettele naar Holten.
  Als iemand Monky vindt, zou u mij dan een berichtje kunnen sturen of er voor zorgen dat ze een goede bestemming krijgt?
  Een bericht hierover ontvang ik graag op Mirjamwietses@hotmail.com

Ga naar het forum

Steun ons