Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen178
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Recente berichten over Marskramerpad LAW 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. worteljc

  Tijdelijke wijziging Marskramerpad wegens werkzaamheden Fort Tienhoven Gunterstein (kaart 55). De omleiding is gemarkeerd. De verwachting is dat de omleiding tot 15 december 2019 nodig is.

  Komende vanaf de richting Hollandsche Rading:
  Bij wandelknooppunt 36 op de Nieuweweg ga naar knooppunt 35. Vervolgens volg de Nieuweweg naar knooppunt 33. En vervolgens naar knooppunt 32, je komt hier bij de Vecht. Ga hier naar rechts langs de Vecht over het Zandpad naar knooppunt 31. Je zit hier weer op de route.

  Komende vanaf de richting Breukelen:
  Bij wandelknooppunt 31 rechtdoor over het Zandpad naar knooppunt 32. Hier linksaf over de Nieuweweg naar knooppunt 33. Vervolgens via knooppunt 35 naar knooppunt 36. Je zit hier weer op de route.

  Zie : http://hanswortel.dyndns-at-home.com/guntersteinknooppunten.jpg

  Hans Wortel Markeerder Marskramerpad Breukelen Hollandsche Rading

 2. detwee

  De tijdelijke omleiding tussen Leiden en Voorschoten is inmiddels gemarkeerd. Houd rekening met twee extra wandelkilometers. Stuk is inmiddels gemarkeerd.

  De omleiding is ingevoerd op OSM, zodat hij zichtbaar is op waymarkedtrails. Met dank aan Peter Elderson. Zie https://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=15!52.1365!4.4748

 3. detwee

  Door werkzaamheden aan de Rijnlandroute bij Voorschoten is het Marskramerpad tijdelijk tussen de Lammebrug te Leiden en het Vlietpad te Voorschoten (v.v.) tijdelijk niet toegankelijk.

  Kom je uit het oosten, dan moet je bij de Lammebrug te Leiden de brug kruisen en via het pad aan de andere zijde van de Vliet richting Voorschoten lopen. Daarna moet je een stuk langs de Leidseweg (N447) lopen om weer bij het Vlietpad aan te sluiten.

  Kom je uit westelijke richting, dan moet je bij het Vlietpad naar links, in plaats van naar rechts. Vervolgens rechtsaf het Frans Halspad weer op en langs het Scoutinggebouw oplopen. Momenteel wordt uitgezocht welke route de leukste omleiding biedt voor dit stuk. Als het goed is, zou dit eind maart over zijn, maar de omgevingsmanager sluit niet uit dat er nog andere afsluitingen komen.
  Op de routepagina komt een mededeling te staan.
  Evelien van Hercules padcoordinator

 4. Ina Brunsveld

  Blz 99, halverwege staat : Volg het pad met een bocht naar links richting bosrand.
  Dit hebben we niet kunnen vinden. We zijn rechtdoor gelopen en uiteindelijk kwamen we de rood witte tekens weer tegen. Toen waren we bijna in Kootwijk.

 5. detwee

  Zaterdag 29-12-2018 heb ik o.a. van Langeraar naar Papenveer (kaart 61) gelopen, ik loop van west naar oost. Toen ik langs de Leidsche Vaart liep sprak een voorbijganger mij aan met de mededeling dat ik op de Langeraarseweg beter linksaf kon gaan en in Langeraar rechts af over het Kerkpad kon lopen. Dat zou een mooiere route zijn dan in het boekje aangegeven is omdat je in Papenveer vnl. tussen de kassen zou lopen. Deze tip heb ik ter harte genomen en het Kerkpad is ibderdaad erg mooi.  Het Marskramerpad volgt hier een onverharde route, via de Smidskade. Daar zijn geen kassen. Je hebt ook geen last van fietsers, mogelijk wel van een lastige omwonende, die de openbaarheid van hetbpad bestrijdt en om die reden mensen een andere kant op stuurt. Kerkepad kan met name tijdens zomerdagen erg druk zijn.
  Evelien van Hercules padcoordinator

Ga naar het forum

Steun ons