Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen171
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden. De laatste etappes voeren u daarbij langs de prachtige landgoederen tussen Wassenaar en Den Haag. En daar aangekomen doet u uw voeten geen groter plezier dan met afkoeling in die beroemde Scheveningse branding. En dan verder over het Hollands Kustpad?

Recente berichten over Marskramerpad LAW 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. worteljc

  Voor het traject Breukelen Tienhoven is er een omleiding omdat het pad door landgoed Gunterstein is afgesloten. Ik heb bij de brug In Breukelen en bij het begin van het pad bij Gunterstein plakkaten aangebracht. Zie foto in de link. Met de tekst:
  Het pad door Landgoed Gunterstein(rode lijn van Knooppunt 31 naar Knooppunt 29) is afgesloten. Volg de blauwe lijn.
  Vanaf Breukelen richting Tienhoven: Bij Knooppunt 27. Na ophaalbrug over de Vecht rechtdoor, Laan van Gunterstein, einde weg rechts(Knooppunt 28), Scheendijk en na 350 meter rechts pad, betonnen brug over links aanhouden(Knooppunt 29). Je zit weer op de route.
  Vanaf Tienhoven richting Breukelen: Bij knooppunt 29. Een betonnen brug over naar de verharde weg, Scheendijk, linksaf. Na 350 m eerste weg links(Knooppunt 28). Laan van Gunterstein. Bij de Vecht (Knooppunt 27) zit je weer op de route.

  http://hanswortel.dyndns-at-home.com/gunterstein.jpg

  http://hanswortel.dyndns-at-home.com/guntersteinknooppunt.jpg

 2. josroel

  16 november 2018 het traject Lettele - Holten gelopen.
  Hulde voor de vrijwilligers die de markering bijhouden. Op geen enkel ander traject heb ik zo'n duidelijke markering gezien als hier. Je hoeft hier niet steeds in je boekje te kijken.

 3. dklaauw

  Kaart 71:

  Van 19 november tot met 7 december 2018 worden de bruggen bij de "muren" net voor Chateau Bleu vervangen en is dat deel dus niet begaanbaar!

 4. detwee

  Lopend met een oud routeboekje (2009), werden wij op de Woudse dijk linksaf gestuurd door de markeringen, terwijl het leek of we oprit van boerderij Werk en rust opliepen. Doorlopend bleken de markeringen verwarrend, ook vanwege een andere route. Tenslotte namen we zelf maar een route door een verwaarloosd stoppelveld, ploegend door de aarde. Aan het eind was een groot kassencomplex, waar we door (Poolse ?) werknemers ontvangen werden en begeleid werden naar “de baas”. Die vroeg zich af hoe we bij hem terechtgekomen waren.... Via zijn erf kwamen we weer in de geciviliseerde wereld terecht en konden we op een mooi terras aan het water bij de Woubrugsebrug op adem komen. Daar vervolgens de bus naar Leiden gepakt. Ons verwarrendste traject totnogtoe!


  Beste Robinia,
  Het Marskramerpad loopt nu via een boerenlandpad. Komend vanaf de Woudsedijk loop je ten westen langs de boerderij Werk en Rust en kom je op dit boerenlandpad. Het Marskramerpad staat hier ook op knooppuntpalen aangegeven. Ik heb begrepen dat de toegangsweg naar de boerderij is aangepast, waardoor de knooppuntpalen niet meer op de meest logische plek staan. Dit is doorgegeven aan de beheerder van de knooppunten. Het MKP is hier evenwel ook nog separaat gemarkeerd. De veldmedewerker is recent nog op locatie geweest en hij gaf aan dat de route gewoon via de markeringen te lopen is. Ik raad je aan om - zeker als je met een oud boekje loopt - de actuele routelijn op je telefoon te downloaden. Als er een markering ontbreekt, of je mist er één, kun je in ieder geval via de gps functie van je telefoon de route zo weer oppikken.

 5. worteljc

  Pad door Landgoed Gunterstein bij Beukelen

  Het lijkt erop dat het bospad van het Zandpad naar de Scheendijk er tijdelijk uit ligt. Kaart 55 uit de wandelgids Marskramerpad. Zie het plaatje op de link hieronder. Het plaatje kan je zien door op de link (met filename gunterstein.jpg) hieronder te klikken. Het bospad is het rode pad op het plaatje. Neem vanaf Breukelen als je de brug over de Vecht over bent de Laan van Gunterstein en ga op het einde rechtsaf de Scheendijk op. Dat is de blauwe weg. Vanuit Tienhoven neem je niet links het bospad met bordje Landgoed Gunterstein maar ga je over het bruggetje en ga je gelijk linksaf en neem je de Scheendijk en ga je vervolgens de Laan van Gunterstein op.De blauwe weg dus.

  http://hanswortel.dyndns-at-home.com/gunterstein.jpg

Ga naar het forum

Steun ons