5x leuke wandelroutes op Zakynthos

5x leuke wandelroutes op Zakynthos

1 februari 2022 - Wandelnet

Zakynthos is voor vele mensen een betoverend Grieks eiland in de Ionische Zee. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, idyllische stranden en charmante dorpjes. Je weet precies waar we het over hebben als je er al eens bent geweest. Naast genieten van zon en zee, biedt het eiland fantastische wandelroutes voor de avontuurlijke ontdekkingsreiziger. Al zin in? Hier zijn enkele topwandelingen die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Zakynthos.

IN SAMENWERKING MET (1160 x 680 px).png

De route van Shipwreck Beach naar het uitzichtpunt

Onze tip? Een auto huren op Zakynthos. Je bent binnen een mum van tijd op de meest prachtige plekken van het eiland met de mooiste wandelroutes. Een van de meest iconische wandelingen op Zakynthos start bij het beroemde Navagio Beach, ook bekend als Shipwreck Beach. Dit korte (maar indrukwekkende) pad brengt je naar een uitzichtpunt boven het strand. Vanaf daar heb je een belachelijk mooi panoramisch uitzicht op het witte zand en het helder turquoise water waarvoor het strand zo bekend is. Hoewel de wandeling naar het uitzichtpunt vrij kort is, krijg je er wel een adembenemend uitzicht op het scheepswrak en de dramatische kustlijn van Zakynthos voor terug. Zeker de moeite waard!

Van Bochali naar Zakynthos stad

Voor een wandeling die zowel historische als natuurlijke schoonheid combineert, is de route van Bochali naar Zakynthos Stad een uitstekende keuze. Je kunt een auto huren en je toch beginnen in het pittoreske dorp Bochali. Deze is beroemd om zijn middeleeuwse kasteel en mooie groene omgeving. Terwijl je naar beneden loopt, kom je langs olijfgaarden en traditionele huizen die de echte sfeer van het eiland uitstralen. Uiteindelijk bereik je Zakynthos Stad, waar je je kunt vergapen aan de Venetiaanse architectuur en de levendige pleinen. Zeker een must-do als je op Zakynthos bent!

Keri Lighthouse Trail

De Keri Lighthouse Trail is weer perfect voor wie houdt van een wat langere wandeling met de mooiste uitzichten. Deze route volgt de zuidwestkust van Zakynthos en je zult hier een spectaculair zicht over de azuurblauwe zee te zien krijgen. Het hoogtepunt is de vuurtoren van Keri, waarvandaan je een prachtig panorama over de Ionische Zee hebt. Gouden tip: check vooral bij zonsondergang. Dit pad is een uitgelezen kans om te genieten van de ongerepte natuur en adembenemende vergezichten die je nog lang zullen bijblijven.

Skopos Trail

Voor natuurliefhebbers die van afwisselend landschap houden, is de Skopos Trail een echte aanrader. Deze wandelroute neemt je mee door olijfgaarden en dennenbossen en langs indrukwekkende kliffen met een schitterend uitzicht op de zee. Een hoogtepunt van deze tocht is het klooster van Panagia Skopiotissa. Dit is een historisch en spiritueel pareltje dat je onderweg kunt bezoeken. Deze geeft je ook een kijkje in de religieuze geschiedenis van Zakynthos!

Agiou Markou Square - Akrotiri - Bochali

Deze leuke en afwisselende wandeling start bij Agiou Markou Square en voert je door diverse landschappen naar Bochali. De route is ongeveer 7,4 kilometer lang en kent een gematigd hoogteverschil. Je begint op het San Marco-plein en wandelt eerst naar beneden naar een vlak stuk langs de kustlijn. Vervolgens ga je een stukje omhoog. Let wel goed op, want hier is geen trottoir. Na ongeveer 3 kilometer sla je af bij een zijweg met olijfbomen die je naar het kasteel van Bochali leidt. Vanaf dit kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en je vindt er gezellige cafés en tavernes waar je even kunt pauzeren voor een maaltijd. Na het kasteel is het nog een korte wandeling terug naar het startpunt. Welke routes ga jij volgen of ga je toch liever op pad in eigen land? Ontdek dan onze eigen wandelroutes!

Bekijk wandelroutes

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?