Meld problemen langs de route op meldpuntroutes.nl

Meld problemen langs de route op meldpuntroutes.nl

10 juni 2024 - Lea van Someren

Kom jij tijdens jouw wandeling een omgereden paaltje tegen? Of loop je tegen een blokkade aan? Ben je fout gelopen omdat de markering niet zichtbaar was of zelfs ontbrak? Meld al deze problemen eenvoudig op meldpuntroutes.nl. Onze vrijwilligers staan klaar om het op te lossen.

afsluiting fiets-voetpad over Oranjesluizen bij Amsterdam.png

Afsluiting Oranjesluizen © Britta Schmidt

Plaats een melding

Op meldpuntroutes.nl geef je gemakkelijk een probleem op je route door. Met een simpel keuzemenu vul je precies in wat de beheerder van de route nodig heeft. Kies de route of het wandelnetwerk, geef met een vlaggetje op het kaartje de plek des onheils aan, upload eventueel een foto en geef zo nodig nog een toelichting. De melding gaat rechtstreeks naar de betreffende beheerder (padcoördinator genoemd). Deze zal vervolgens een vrijwilliger (veldmedewerker genoemd) op pad sturen. We hebben honderden vrijwilligers verspreid over het land. Als het probleem is opgelost, krijg je daarvan een berichtje. 

brugje weg stormschade

Dwarsbomen © Lea van Someren

Aanpak bij omleidingen

Is er sprake van een omleiding vanwege een blokkade, dan zullen de veldmedewerker en padcoördinator samen bepalen welke aanpassingen er nodig zijn en voor hoe lang. Soms is de blokkade tijdelijk en soms is er sprake van een definitieve afsluiting en dan zijn er grotere aanpassingen van de route nodig. De aangepaste routebeschrijving wordt doorgegeven aan het meldpunt. De vrijwilligers achter meldpuntroutes.nl (team Routekwaliteit) zullen ervoor zorgen dat op de website de kaart en de beschrijving weer actueel zijn.

Nieuwsgierig wat er allemaal komt kijken bij het omleggen van een wandelroute? Wandelnet-vrijwilliger Michiel de Both, kreeg ermee te maken op zijn traject: NS-wandeling Belmonte. Lees hier wat er op zijn pad kwam.  

Vrijwilligers belangrijk

Bij het inventariseren van knelpunten en barrières spelen de vele vrijwilligers van de Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden een belangrijke een rol. Zij zijn de oren en ogen in de regio. Door regelmatige controles op ‘hun’ traject voorkomen zij problemen. Toch is het niet in alle gevallen te voorkomen dat er tussentijds iets gebeurt waardoor jij als wandelaar tegen een probleem aanloopt. Jouw melding is dan ook zeer waardevol. Onze vrijwilligers zijn zelf actieve wandelaars en weten hoe vervelend het is als er onderweg iets niet klopt.

Loop je ergens tegenaan? Plaats een melding.

Bekijk Meldpuntroutes.nl

En ga je zelf op pad op een van onze paden? De bewegwijzering van het pad is leidend, deze wordt als eerste aangepast bij een routewijziging. Wandel je met een wandelgids? Op deze pagina vind je de wijzigingen.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?