Viering: 100 jaar Kampina!

Viering: 100 jaar Kampina!

27 augustus 2024 - Wandelnet

De Kampina in Noord-Brabant bestaat 100 jaar en dat wordt groots gevierd! Op zondag 8 september organiseert Natuurmonumenten een feestelijke dag vol activiteiten. Bezoek boeiende excursies, struin over de gezellige natuurmarkt en laat kinderen op ontdekkingstocht gaan met de OERRR-avonturenkaart.

Brabants ven-Roel Jonker-mag gebruikt.jpg

Foto: Brabants ven © Roel Jonker

Een eeuw natuurbescherming

Het is precies 100 jaar geleden dat Natuurmonumenten het eerste deel van de Kampina kon aankopen. Inmiddels is dit prachtige natuurgebied uitgegroeid tot 1600 hectare, waar je nog altijd kunt genieten van eindeloze heidevelden, vennen, bossen en kronkelende beken.

Vier het mee! Ontdek de activiteiten

De festiviteiten vinden plaats rond de oude werkschuur tegenover Huize Kampina, de plek waar het 100 jaar geleden allemaal begon. Op de natuurmarkt kom je meer te weten over de Kampina, je in gesprek gaan met organisaties, boswachters en anderen die graag hun kennis en passie voor Kampina met je delen. Of ga mee op een van de excursies en leer dit unieke natuurgebied nog beter kennen. Voor kinderen kunnen op pad met de OERRR-avonturenkaart.

Bezoek onze stand op de natuurmarkt

Wij zijn er ook! Vrijwilligers van Wandelnet en Nivon Natuurvrienden staan op de natuurmarkt om je alles te vertellen over het Pelgrimspad en Brabants Vennenpad (Nivon Natuurvrienden), die door de Kampina lopen.

Ben je erbij?

Datun: Zondag 8 september van 10:00-16:00 uur
Parkeren: Parkeerplaats aan de Kempseweg/Annadreef, Boxtel
Feestlocatie: Rond oude werkschuur tegenover Huize Kampina 

Toegang en kosten
De infomarkt is voor iedereen gratis. Voor een activiteit, zoals een excursie of de avonturenkaart van OERRR betaal je een bijdrage van € 5,- per persoon. Deze activiteiten zijn voor leden van Natuurmonumenten gratis. Om zeker te zijn van een plekje, kun je je van tevoren voor activiteiten aanmelden.

Bekijk het hele feestprogramma

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?