Enquête: belemmeringen voor recreatie in het rivierengebied

Enquête: belemmeringen voor recreatie in het rivierengebied

28 augustus 2024 - Wandelnet

In Nederland wordt het rivierengebied gevormd door de grote rivieren de Maas, de Waal, de IJssel en de Nederrijn. Het rivierengebied vormt voor veel Nederlanders een aantrekkelijk en kenmerkend landschap. Het is een heerlijke plek om te recreëren en te genieten van de omgeving. Door de enquête in te vullen, draag je bij aan het verbeteren van de recreatiemogelijkheden in het rivierengebied, zodat we er nog meer van kunnen genieten.

Wandelaars in de uiterwaarden © Ad Snelderwaard.jpg

Foto: Wandelaars in de uiterwaarden © Ad Snelderwaard

Op dit moment is recreatie langs de grote rivieren nog lang niet altijd mogelijk. We brengen graag in beeld welke belemmeringen door recreanten worden ervaren zodat we gericht aan de slag kunnen gaan met het ontwikkelen van meer ruimte voor recreatie in het rivierengebied.

Hoe kun je helpen?

Wij hebben jouw hulp en ervaringskennis nodig! Help door de online vragenlijst in te vullen. Hier kun je aangeven of je momenteel recreëert in het rivierengebied, hoe dit je bevalt en welke problemen of knelpunten je ervaart. Jouw kennis vormt hiermee een belangrijke bouwsteen voor de toekomst. Dit duurt ongeveer 10 minuten en de antwoorden worden anoniem gebruikt. We raden aan de vragenlijst op een laptop in te vullen.

Vul de enquête in

Wat gebeurt er met de resultaten?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd in opdracht van de ANWB en het WNF. Met de uitkomsten van het onderzoek wordt in kaart gebracht waar kansen liggen voor het verbeteren of realiseren van recreatie in het rivierengebied. Er wordt gekeken wat nu ontbreekt zodat advies kan worden gegeven voor de juiste oplossingen.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?