Wandelnet en MENSenSTRAAT ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Wandelnet en MENSenSTRAAT ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

30 augustus 2024 - Wandelnet

Vrijdag 30 augustus hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met stichting MENSenStraat, een stap waar beide organisaties enorm trots op zijn. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties, die zich al jarenlang inzetten voor de belangen van alle voetgangers. Door onze krachten te bundelen, versterken we gezamenlijk onze inzet om Nederland beter te maken voor iedereen die zich, waar dan ook, te voet wil kunnen verplaatsen.

IMG_7787b.JPG

Foto: Voorzitters Toon Naber (Wandelnet) en Peter Jonquière (MENSenSTRAAT) ondertekenen samenwerkingsovereenkomst © Luuk Gijselhart

Deze samenwerking stelt ons in staat om voetgangersbelangen in de volle breedte nog effectiever te behartigen en bij te dragen aan een gezonde, veilige en inclusieve openbare ruimte in stad en land. De samenwerking tussen Wandelnet en MENSenStraat is ontstaan vanuit de gedeelde ambitie om de positie van voetgangers in alle opzichten te versterken. Peter Jonquière, voorzitter MENSenSTRAAT vult aan: “In verschillende samenwerkingen en projecten kwamen we elkaar al regelmatig tegen, en het was al snel duidelijk dat we dezelfde visie delen: de openbare ruimte  is van ons allemaal: in de eerste plaats om ons te voet te verplaatsen of gewoon buiten te zijn. Bovendien mag daarbij gemotoriseerd verkeer de gezonde vormen van beweging en mobiliteit niet wegdrukken.

Wat betekent dit?

De huidige leden van de kerngroep van MENSenSTRAAT gaan bij Wandelnet aan de slag als ‘beleidsvrijwilliger. Hierdoor versterken we het team van beleidsvrijwilligers met een bijzonder expertteam Voetgangersdomein, wat het inhoudelijke dossier ‘voetgangersdomein’ een stevigere plaats geeft in de belangenbehartiging en lobbyactiviteiten. Voor Stichting MENSenSTRAAT is dit een goede gelegenheid om haar kennis, ervaringen en inzet naar de toekomst te borgen’. Het is ook het juiste moment om deze samenwerking aan te gaan.

In 2025 evalueren we de samenwerking, met de intentie deze definitief te maken. Als dat gebeurt, zal MENSenSTRAAT ophouden te bestaan als zelfstandige stichting, maar de missie blijft gewaarborgd binnen Wandelnet.

Ankie van Dijk, directeur Wandelnet, zegt hierover: "Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met MENSenStraat. Door hun expertise en toewijding op het gebied van voetgangersbelangen, bundelen we echt onze krachten. Ik ben ervan overtuigd dat we samen onze impact kunnen vergroten en concrete stappen kunnen zetten om Nederland vriendelijker en veiliger te maken voor wandelaars en voetgangers.”

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?