14 september: 5e editie van de Dag van het Brabants Vennenpad

14 september: 5e editie van de Dag van het Brabants Vennenpad

2 september 2024 - Wandelnet

Op zaterdag 14 september 2024 is het weer zover: de Dag van het Brabants Vennenpad! Deze 5e editie belooft een bijzondere dag te worden voor alle wandelliefhebbers en natuurgenieters. Het evenement vindt plaats bij het werkschuur van Natuurmonumenten op De Plateaux. Van 10.00 tot 15.00 uur heten de leden van de werkgroep van het Brabants Vennenpad je van harte welkom.

Oisterwijkse Bossen en Vennen - Natuur - Herfst_2.jpg

Wandelen in de Oisterwijkse Bossen © VisitBrabant

Een dag vol natuur en cultuurhistorie

De dag wordt georganiseerd rondom een van de pareltjes van het Brabants Vennenpad: de bijzondere vloeivelden van De Plateaux. Dit gebied is zo uniek dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slechts op twee plekken in Nederland wordt nog op traditionele wijze bevloeid. De Pelterheggen van Natuurmonumenten in het natuurgebied De Plateaux is er een van. Een uitgelezen kans om meer te leren over dit eeuwenoude systeem en het prachtige landschap waarin het zich bevindt.

Gratis wandelingen en activiteiten

Tijdens het evenement is er volop informatie beschikbaar over het Brabants Vennenpad, inclusief tips over accommodaties langs de route. Daarnaast is er de mogelijkheid om de wandelgids van het pad aan te schaffen, een must-have voor iedereen die het pad volledig wil verkennen. De route van het Brabants vennenpad loopt langs de vloeiweiden van De Plateaux. Tijdens de Dag van het Brabants Vennenpad kun je onder begeleiding van een boswachter van Natuurmonumenten een stukje van de route ontdekken. Er worden twee begeleide wandelingen georganiseerd, om 10.30 uur en 13.30 uur. Beide wandelingen bieden een unieke kans om meer te leren over de flora, fauna en cultuurhistorie van het gebied. Bovendien zijn de toegang, wandelingen en zelfs koffie en thee volledig gratis. 

Ben je erbij?

Datum: zaterdag 14 september van 10.00-15.00 uur
Locatie: werkschuur van Natuurmonumenten op De Plateaux, Barrier 15a, 5571 TV in Bergeijk 
Parkeren: bij de werkschuur op bovenstaande adres
Deelnemen: Gratis, aanmelden niet verplicht

Aanmelden

Over het Brabants Vennenpad

Het Brabants Vennenpad van Nivon Natuurvrienden is een prachtig Streekpad van ruim 250 km dat door de provincie Noord-Brabant slingert. Het pad voert wandelaars door afwisselende natuurgebieden en over onverharde paden, met als start- en eindpunt het charmante Oisterwijk. Onderweg passeer je iconische natuurgebieden zoals de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Kampina, de Strabrechtse Heide, en Grenspark De Kempen. 

Kom naar de Dag van het Brabants Vennenpad en ervaar zelf de schoonheid van dit bijzondere Streekpad!

Meer over het Brabants Vennenpad

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?