TeVoet Odewandeling Klarenbeek-Zutphen

TeVoet Odewandeling Klarenbeek-Zutphen

11 oktober 2024 - Wandelnet

Oktober is de maand van het onverharde pad! Op zaterdag 19 oktober organiseert TeVoet opnieuw een begeleide Odewandeling. Dit keer een prachtige wandeling van Klarenbeek naar Zutphen. De route voert ons over onverharde paden door landgoed Beekzicht, uiterwaarden en over dijken langs de IJssel. Zin om mee te gaan? De wandeling is voor 75% onverhard.

Close-up wandelschoenen  © Luuk Gijselhart.jpg

Wandelschoen © Luuk Gijselhart

De route

Tijdens deze 16 kilometer lange wandeling lopen we vanaf de rand van de Veluwe door landgoed Beekzicht, langs de Voorster Beek en over de 13e-eeuwse Veluwse Bandijk. Deze dijk, oorspronkelijk aangelegd om de IJssel te beteugelen, is nu het domein van dassenfamilies. Verderop steken we de uiterwaarden over naar de winterdijk, waar de recente Deltahoogte-verhoging en maatregelen uit het project "Ruimte voor de Rivier" zichtbaar zijn.

We volgen de dijk stroomopwaarts richting Zutphen, langs het Natura 2000-gebied met rijke vogelstand. Onderweg passeren we de ruïne van kasteel Nijenbeek en naderen Zutphen, waar de vele torens de bijnaam "torenstad" uit de Middeleeuwen verklaren.

Wandel je mee?

Datum: zaterdag 19 oktober, van 10.45 tot ongeveer 15.30 uur
Startpunt: Verzamelen om 10.45 uur bij station Klarenbeek. Na aanmelding krijg je een voorstel om gezamenlijk vanaf station Zutphen naar Klarenbeek te reizen; vertrek 10.35 uur
Eindpunt: station Zutphen
Afstand: ongeveer 16 kilometer
Meedoen: Deelname is gratis, horeca voor eigen rekening. Aanmelden kan t/m zondag 13 oktober 2024 bij Jos van der Heide via jvdheide@xs4all.nl. Geef bij het aanmelden je telefoonnummer op voor het geval dat er op het laatste moment wijzigingen zijn. Er kunnen maximaal 20 mensen meewandelen.

AanmeldenMeer informatie

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?