Overijssels Havezatepad LAW 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen44
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een havezate is een versterkte burcht of hoeve. In de 17e eeuw was het bezit van een havezate voorwaarde voor het ridderschap. Ze zijn goed bewaard gebleven want als u gaat wandelen over het Havezatenpad komt u veel van deze landgoederen tegen. Prachtig aangelegd en met liefde onderhouden. Overijssel draagt dan ook met recht de titel ‘Tuin van Nederland’. Onderweg passeert u glanzende rivieren, glooiende heuvels met bolle essen, maar ook zompige veenmoerassen en gele hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken een wandeling over het Havezatenpad tot een prachtige verkenningstocht. In de wandelgids is ook een weekendwandeling van 27 km door het Land van Vollenhoven opgenomen, waarmee u alvast kennis kunt maken met de thema's uit het Havezatenpad.

Recente berichten over Overijssels Havezatepad LAW 12

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. PaulaV

  Van het weekend voor de 2e keer, twee dagen achter elkaar gelopen.
  We zijn van Berkum naar Zwartsluis gelopen met een overnachting in Hasselt.
  Deze B&B stond niet in het boekje, maar is zeker de moeite waard om een nacht te verblijven. Het ligt op de route, dus je hoeft niet af te wijken.
  We hebben overnacht bij Bed & Breakfast Het P(l)akhuis in Hasselt.

 2. schuttermajoor

  Ik ben een paar weken geleden in Oldenzaal begonnen aan het Pad. Toen had ik nog niet de lijst met routewijzigingen bestudeerd. Ondertussen heb ik dat wel gedaan. Zoals anderen dat ook al hebben geconstateerd , is de route op diverse plaatsen ingrijpend gewijzigd. Als het pad daar beter van wordt: prima.
  Maar het is wel vervelend dat de wijzigingen soms slechts met heel veel moeite zijn te begrijpen. Soms staan er in de lijst wijzigingen die later gedeeltelijk nogmaals zijn gewijzigd. Alleen door goed naar de data van de wijzigingen te kijken kan je proberen te begrijpen wat de situatie "nu" is. Het zou aanbeveling verdienen om in zulke gevallen één nieuwe gewijzigde beschrijving te maken en de achterhaalde wijzigingen te vervangen.
  En het zou ook fijn zijn als in de lijst consequent de kaartvolgorde of de bladzijdenummering gevolgd wordt. Dat is niet altijd het geval. Van iedere kaart moet je nu verderop kijken of daar misschien ook nog een wijziging staat.
  En tenslotte is heel vervelend dat lang niet alle wijzigingen in de digitale routelijnen (de gpx-tracks) zijn doorgevoerd. Van de website kan je dus niet de juiste route afdrukken. Om toch een goed kaartje te krijgen moet je de routewijzigingen zelf vaak intekenen (handmatig of digitaal). Om bij dat laatste te helpen: ik zal als ik het pad gelopen heb een goede gpx-track inleveren.
  Wim

 3. joh.beekman.44

  Door werkzaamheden aan de N 35 - het tracé wordt verlegd naar het Zuiden - is het tijdelijk niet mogelijk om langs Soeslo te lopen.
  De wandelaar blijft nu ten Noorden van de N 35.
  De omleiding is al een aantal maanden geleden gemarkeerd.
  Sinds 25 mei staat het ook bij de routewijzigingen op de Nivon website.

  Hans Beekman,
  padcoördinator OHP

 4. Team Wandelnet

  Beste wandelaar,

  Bedankt voor je bericht. Ik heb het doorgegeven aan de padcoordinator van het Overijsselse Havezathepad, zodat hij een omleiding kan markeren.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Ivm omlegging vd N35 is het niet mogelijk om stuk op kaart 40 ten zuiden vd N35 (langs o.a. sauna Swollen, Soeslo) te wandelen. Ook de beschrijving vd wijzigingen op de Nivon website vermeldt dit niet. 

  Het zou handig zijn als er in het veld een omleiding wordt aangebracht of in elk geval een actuele routewijziging op de website wordt opgenomen.

 5. marg1954

  Vandaag, samen met vriendin het pad, in 3 jaar, in Steenwijk afgesloten, Laatste etappe 25km, meteen ons record.
  Geweldig om zo door mijn roots te wandelen als nu wonende Westerling.
  Pracht route.
  Marg

Ga naar het forum

Steun ons