Pelgrimspad deel 1 LAW 7-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen76
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

U hoeft geen pelgrim te zijn om te kunnen genieten van deze route die tot diep in Limburg voert. De wandelpelgrimage start aan het Amsterdamse Begijnhof, waar de herdenking van het Mirakel van Amsterdam jaarlijks duizenden mensen trekt. Een gevarieerde route die na verstedelijkt Amsterdam via Gorinchem tot aan Den Bosch loopt. Dat betekent wandelen door de uiterwaarden van de Bommelerwaard, het vestingstadje Heusden met zijn bekende Mariakapel en de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen. In Den Bosch sluit het pad naadloos aan op Pelgrimspad 2 naar Maastricht.

Recente berichten over Pelgrimspad deel 1 LAW 7-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. PdP

  Vanaf de sluis en het IJsbaanpad is het niet mogelijk rechtsaf te slaan naar de Jachthavenweg en onder de snelweg door, de weg is geblokkeerd en met hekken afgesloten. Blijf op het IJsbaanpad tot aan het Piet Kranendijkpad langs de spoorbaan. Hier rechtsaf en rechtsdoor, ter hoogte van het Jollenpad kom je dan weer op de route.

 2. AnitaR66

  Op het traject Boven-Hardinxveld naar Gorinchem ga je bij de Schelluinse brug rechtsaf een grasdijk op richting Gorinchem. De hele grasdijk is verboden voor honden, ook aangelijnd.

 3. zonnetje.huis

  Op kaart 09 is het niet mogelijk om over de brug Kattenbrug te gaan. Die is van 24 september 2018 tot en met 12 oktober 2018 afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor voetgangers. Er is op werkdagen 's morgens vroeg tot 09.00 uur en 's middags van 15.00 tot 18.00 uur een pontje is de vaart. Je moet vanaf de Kattenbrug tot aan de Schilkerweg een alternatieve route zoeken. Langs de N-weg is een onveilige optie.

 4. Team Wandelnet

  Beste ....,

  Bedankt voor je bericht. Ik stuur het door naar de padcoordinator van het pad.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Op het traject Papenveer-Aarlanderveen is ter hoogte van de Zevenhovenseweg de Hoge Dijk tot en met de witte brug afgesloten voor al het verkeer, dus ook voetgangers. In beide richtingen. Dit duurt tot en met december 2018.
  Op dit zelfde traject vanaf de Schilkerweg tot aan de Zevenhovenseweg is het verboden voor honden.

 5. Team Wandelnet

  Beste Marlous,

  Bedankt voor je bericht. Ik stuur het door naar de padcoordinator van het pad en hij zal via zijn veldmedewerker gaan kijken, wat er aan de hand is. Hopelijk is dit probleem dan binnenkort opgelost.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet


  Op de route Brakel - Aalst verlaat je op een gegeven moment de Meidijk, om parallel aan de Meidijk over een grasdijk te gaan lopen (volgens mij staat het aangeduid s sbb terrein). Vervolgens (zo begreep ik het )moet je een hek over klimmen om op de Leenderdijk te komen. Dit hek is aan de onderkant 'beplakt' met rasterwerk, en ook is er schrikdraad voorlangs gespannen. Dit maakte het eroverheen klimmen een behoorlijk gedoe. Ben ik in de fout gegaan of is het toch een foutje in de route?

Ga naar het forum

Steun ons