Pelgrimspad deel 1 LAW 7-1

Route informatie

U hoeft geen pelgrim te zijn om te kunnen genieten van deze route die tot diep in Limburg voert. De wandelpelgrimage start aan het Amsterdamse Begijnhof, waar de herdenking van het Mirakel van Amsterdam jaarlijks duizenden mensen trekt. Een gevarieerde route die na verstedelijkt Amsterdam via Gorinchem tot aan Den Bosch loopt. Dat betekent wandelen door de uiterwaarden van de Bommelerwaard, het vestingstadje Heusden met zijn bekende Mariakapel en de zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen. In Den Bosch sluit het pad naadloos aan op Pelgrimspad 2 naar Maastricht.

Recente berichten over Pelgrimspad deel 1 LAW 7-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. AnitaR66

  Op het traject Papenveer-Aarlanderveen is ter hoogte van de Zevenhovenseweg de Hoge Dijk tot en met de witte brug afgesloten voor al het verkeer, dus ook voetgangers. In beide richtingen. Dit duurt tot en met december 2018.
  Op dit zelfde traject vanaf de Schilkerweg tot aan de Zevenhovenseweg is het verboden voor honden.

 2. Marlousss

  Op de route Brakel - Aalst verlaat je op een gegeven moment de Meidijk, om parallel aan de Meidijk over een grasdijk te gaan lopen (volgens mij staat het aangeduid s sbb terrein). Vervolgens (zo begreep ik het )moet je een hek over klimmen om op de Leenderdijk te komen. Dit hek is aan de onderkant 'beplakt' met rasterwerk, en ook is er schrikdraad voorlangs gespannen. Dit maakte het eroverheen klimmen een behoorlijk gedoe. Ben ik in de fout gegaan of is het toch een foutje in de route?

 3. Kooskruijs

  In het gehucht De Donk (kaart 21, pag 63) is sinds ruim een jaar de Gasterij De Donk geopend op vrijdag en zaterdag, Een leuke gelegeheid op dit traject waar je even kan rusten en genieten van een consumptie. Buiten de openingstijden alleen op verzoek open tel: 06 18348722

 4. Wilma09

  Pag. 87, kaart 28: Bij 9e zin staat dat we langs afrastering naar beneden moeten afdalen, over een sluisje en grasdijkje volgen. We zien nergens rood-wit op een paaltje staan en de afdaling is erg steil.
  Verzoek om deze plek beter aan te duiden.

  Verderop: zin 14 en 15: hebben we niet begrepen. Geen rood wit te zien. We zijn na het hek rechtdoor gelopen en langs het water. Als je dat doet loop je het hele weiland in de rondte door de koeienmodder.
  Dus het zou moeten zijn\: linksaf langs/parallel aan de dijk blijven lopen, zo dicht mogelijk bij de dijk blijven lopen en dan kom je het sluisje tegen.
  Hier zijn wij op een gegeven moment op de dijk gaan lopen.

 5. Wilma09

  Gelopen 29-4-2018

  Kaart 37, pag 110. Het bord bij kp 18 is het bord met de aanwijzingen omgevallen.

  Wat heel erg hinderlijk is dat het Hertogenpad ook door Loonse en Drunense duinen loop en ook rood-wit aanduiding heeft.
  Het staat wel bij het kruispunt op een gegeven moment goed aangegeven.

Ga naar het forum

Steun ons