Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Route informatie

Pelgrimspad 2 is de voortzetting van Pelgrimspad 1 en loopt van Den Bosch met zijn St. Jan Kathedraal via Eindhoven naar Limburg. Naast de schoonheid van het Brabantse en Limburgse landschap, geeft de route ook iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen. Zo komt u veldkruisen en kapelletjes tegen waar wonderen zouden hebben plaatsgevonden. U kunt van het Pelgrimspad ook uw eigen pelgrimage maken. Een extra lus in de route ten zuiden van Maastricht sluit bij Visé aan op de historische wandelwegen naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje. Een inspirerende wandelroute en zeker niet alleen voor religieuzen.

Recente berichten over Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. WillemWandelaar

  De route vanuit Vessem kaart11 bldz39.Vanaf Maaskant t/m Halfmijl is het zoeken en nog eens zoeken. Op dit hele stuk slechts 1 roodwitte aanwijzing. Hier loop je dus echt te dwalen.


  Ik heb daar ook gewandeld. Bij knooppunt 49 wijst de markering naar rechts. In het boekje en in het gpx bestand gaat de route naar links. Ik heb de markering gevolgd en bij knooppunt 50 (Half Mijl) kwam ik op de 'oude' route.

  www.willemswonderlijkewandelingen.com

 2. Nienke Wokke

  Sluit me aan bij Rob Ancona. Zondag 10 juni 2018 tussen Vessem en Halfmijl waren we de weg kwijt. Via andere weg en wat heen en weer lopen bij Halfmijl aangekomen. Is dus niet goed aangegeven. Overigens vonden wij bepijling van Vessen t/m kaart 14 Valkenswaard nogal onduidelijk. Likje verf is wel nodig en omschrijving in combinatie met bepijling soms verwarrend. Nogal een verschil met voorgaande trajecten.

 3. RobAncona

  De route vanuit Vessem kaart11 bldz39.Vanaf Maaskant t/m Halfmijl is het zoeken en nog eens zoeken. Op dit hele stuk slechts 1 roodwitte aanwijzing. Hier loop je dus echt te dwalen.

 4. eijk0173

  Beste Martijn,

  Bedankt voor al je voorstellen tot wijzigingen van de tekst. Ik heb het doorgestuurd naar het bureau en zij zullen kijken of er iets aangepast kan worden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Trieo, Team Wandelnet

  [quote]Vorige zomer ben in vanuit Amsterdam begonnen aan het Pelgrimspad en inmiddels ben in aanbeland in het tweede deel, op de grens van Brabant en Limburg.

  Een erg mooie route, met veel verschillende landschappen! Ik heb er Nederland echt beter door leren kennen.

  Twee weken geleden liep ik de route tussen Heeze en Altweerterheide, een mooi traject door een onbekend en rustig deel van ons land.

  Een aantal opmerkingen over de beschrijvingen in het boekje:
  * Kaart 20/blz 60-61: ... langs slagboom bij bord De Pan. Meteen op splitsing LINKS (niet rechts) aanhouden, bocht naar links, door twee klaphekjes (N.B. Klaphekjes zijn inmiddels verdwenen)
  * Kaart 22/blz 64-65: Spoorlijn kruisen, meteen rechtsaf, Kuikensvendijk EN NA 100 METER LINKSAF. Circa 1,5 km door bos steeds rechtdoor, ook al verspringt het pad af en toe. (Deze toevoeging is nodig, omdat je anders de Kuikensvendijk gaat aflopen en helemaal de verkeerde kant oploopt)
  * Kaart 22/blz 64-65: Achter bungalowpark langs, onbewaakte overweg (IJzeren Rijn) kruisen en of asfaltfietspad rechts aanhouden. BIJ SAMENKOMEN FIETSPADEN RECHTS AANHOUDEN. Na parkeerplaats rechtsaf (Trancheeweg)
  * In de bossen tussen Someren en Weert vindt nu houtkap plaats. Hierdoor zijn een aantal in de beschrijving opgenomen herkenningspunten (slagbomen, draaihekjes) verdwenen. Op een aantal punten lijken ook markeringen verdwenen te zijn. Goed dus om het gidsje en de kaart bij de hand te hebben (Met de kaart erbij is het nog prima te volgen).

  Ik heb de route in twee dagen gelopen, omdat er rond Someren/Maarheeze weinig bushaltes zijn. Ik heb overnacht op minicamping De Heksenheuvel in Someren-Heide. Een prima camping, met vriendelijke eigenaren. Je kunt er komen door aan het einde van de Maarheezerdijk (bij punt 20; zie kaart 19) linksaf te gaan (langs de bosrand) en dan de eerste weg links (Kraaiendijk). De camping ligt dan bij de eerste zijweg (Limburglaan), ongeveer 1,5 km uit de route dus.

  [/quote]

 5. joostvanleeuwen

  Goedenavond,

  Vandaag 27.01.2018 een traject van het Pelgrimspad deel 2 gelopen van Vught tot Spoordonk.
  A.g.v. de storm van vorige week zijn er op het stuk tussen km 27 en km 28 twee bomen dwars over het pad gevallen.
  Vooral de eerste, een berk met veel zijtakken, vlak na wandelknooppunt 24 op de kaart (kaart 06, blz 26) kostte een flinke klauterpartij om te passeren!
  Is het mogelijk om het pad weer vrij te maken?

  met vriendelijke groet,
  Joost van Leeuwen

Ga naar het forum

Steun ons