Pieterpad deel 1 LAW 9-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen55
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Deel 1 van het Pieterpad vormt het noordelijk deel van het bekendste wandelpad van Nederland, het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden over bijna 500 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het Pieterpad loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Op deel 1 wandelt u vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug bereikt u uiteindelijk de Graafschap waar de aansluiting is op deel 2 van het Pieterpad.

Recente berichten over Pieterpad deel 1 LAW 9-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Willem-Naber

  Het stuk voor je Coevorden inkomt, nog voor je het viaduct onderdoor gaat, het onverharde stuk richting het Stieltjeskanaal is echt heel erg slecht. Een echte enkelbreker, misschien omdat het net gemaaid was, maar ik vond het een zeer onaangenaam stuk(je)

 2. emmyjansen

  Aan de Koedrift in Junne ligt een woonhuis (woonboerderij) waar je voor koffie, thee of fris kunt neerstrijken. Een leuk zitje achter het huis, heel goedkoop, een supervriendelijke gastvrouw en je kunt er gebruikmaken van het toilet!
  Na het oversteken van de spoorwegovergang staat in het boekje 'op 1e kruising linksaf', maar dit is onjuist volgens mij. Aan het eind van het pad rechtsaf, waar de markering weer te zien was, om iets verderop (bij het betonnen fietspad) geen markering meer te zien. Door iets verder over het pad te lopen, zag ik op de acherkant van een bord de Pieterpad-markering (voor zuid-noordwandelaars). Dat zou wel kunnen worden aangepast, lijkt me. Verder een erg leuke route!

 3. DidierReynaert

  Heb enkele dagen terug het stukje Pieterpad van Hardenberg naar Ommen gestapt. Ik vond het een heel mooie tocht met heel wat stukjes bos en natuur. Het pad was zeer goed aangegeven. Ik had de GPX-track ook op mijn GPS opgeladen.
  Mijn ervaring kun je nalezen op mijn blog: https://www.wandelblogdidierreynaert.be/2018/03/4-maart-2018-hardenberg-ommen-nl-22-km/

 4. Wibe berenschot

  Wij hebben deze route 15 oktober gelopen. Vlak bij Hardenberg is er inderdaad een wijziging, maar die wordt (inmiddels) goed aangegeven.
  Tip, download op deze website de route als GPX bestand in een app op je telefoon. Ik gebruik zelf Topo GPS, werkt perfect en hoef je ook niet de hele tijd in het boekje te kijken.


  Waar vind ik het gpx bestand. Ik gebruik ook Topo GPS.
  Maar ik kan het gpx bestand op deze site niet vinden.

 5. Team Wandelnet

  Beste ......,

  Bedankt voor je melding. Ik heb het doorgegeven via het bureau aan de padcoordinator van het Pieterpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Op etappe 6 (Schoonloo - Sleen), kaart 20, wordt een horecateken gemeld bij boerderij De Wenning. Gisteren stond daar een bordje buiten dat hier GEEN horecagelegenheid is. Gelukkig stond verderop in het Heerenkamp een bankje in de schaduw. :)

  Wellicht moet dat horecateken bij en volgende update verwijderd worden!

Ga naar het forum

Steun ons