Romeinse Limespad (LAW 16)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen37
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Stap in de voetsporen van de Romeinen! Wandel 275 kilometer langs gereconstrueerde wachttorens en castella langs de Romeinse Limes, bewonder de opgegraven artefacten in topmusea zoals het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden en Het Valkhof in Nijmegen. Leer meer over de uitwisseling van goederen en cultuur tussen Romeinen en andere in het gebied wonende volken, zoals de Bataven.

Recente berichten over Romeinse Limespad (LAW 16)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Emiel

  kaart 28; Rijswijk - Maurik en een stukje kaart 29

  Vanaf de wat drukke dijk (met o.a. motoren) zagen we dat op zijn minst stukken ook over de veel mooiere zomerdijk bij de rivier kunnen. Zou goed zijn om de markering zover mogelijk over de zomerdijk te verleggen. De verkeersdijk blijft dan als hoogwaterroute.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  kaart 45

  De bushalte Wylerbad in Beek is opgeheven (bussymbooltje kan van kaart af) Beste alternatief voor de eind (of begin) halte van het pad is nu in Berg en dal; halte groot berg en dal.


  Overigens weer een pracht pad; veel dank voor dit werk!

 2. Peter Elderson

  Binnenkort ga ik beginnen aan dit pad. Ik zie dat de gps-bestanden van elke etappe te downloaden zijn, maar is er ook een bestand met de hele route?


  Op waymarkedtrails https://hiking.waymarkedtrails.org/#route?id=8273240&map=9!51.885!5.6081 kan je zowel de afzonderlijke etappes als de volledige hoofdroute downloaden als gpx.

 3. myriam

  Bij verzorgingshuis “ de Wilbert” Marente op Overrijn 7, te Katwijk, kan men even heerlijk pauze houden met een koffie/thee en eventueel een koek of boterham. Natuurlijk mag je ook even naar het toilet.
  De bewoners vinden het leuk als er iemand even koffie komt drinken! En misschien een praatje maakt!
  Het ligt aan de route...

 4. Team Wandelnet

  Beste Lalage,

  Je kunt de afzonderlijke GPX bestanden downloaden en in elk programma dat werkt met GPX ze aan elkaar zetten tot een volledige route. Voorbeelden zijn Basecamp, Topo GPS, enz.

  Met vriendelijke groeten

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Binnenkort ga ik beginnen aan dit pad. Ik zie dat de gps-bestanden van elke etappe te downloaden zijn, maar is er ook een bestand met de hele route?

 5. detwee

  Waar kan ik de routebeschrijvingen vinden van de route van Nijmegen naar Xanten.
  We willen deze in mei gaan lopen.
  We zijn afgelopen woensdag aangekomen in Nijmegen en hebben daar bij zowel de vvv
  als bij het museum de Valkhof gevraagd maar ze kunnen ons niet helpen.
  Verder bij de boekhandel geïnformeerd maar ook daar hebben ze niets.

  Vast dank voor jullie reactie.


  Beste loper,
  Je zou ervoor kunnen kiezen het traject van de E8 te volgen. Dit traject is in een duitstalige gids beschreven en verkrijgbaar bij een reisboekhandel. De route staat ook aangegeven op een kaart 1:50.000 van GeoMap. Deze route wijkt iets af van de beschrijving in het boekje. Je kunt de route ook downloaden via: https://www.longdistancepaths.eu/e8/nl/ Via deze site kun je gemakkelijk je etappes plannen en ook verder dan Xanten lopen, als je dat leuk vindt.

  In Duitsland gebruikt men geen law-markeringen, maar loopt een LAW samen met een regionale X-route of een Hauptwanderweg (aparte markering). Soms tref je bordje met "E8" aan. Toen wij daar liepen, was de markering niet op orde.

Ga naar het forum

Steun ons