Romeinse Limespad (LAW 16)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen24
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Stap in de voetsporen van de Romeinen! Wandel 275 kilometer langs gereconstrueerde wachttorens en castella langs de Romeinse Limes, bewonder de opgegraven artefacten in topmusea zoals het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden en Het Valkhof in Nijmegen. Leer meer over de uitwisseling van goederen en cultuur tussen Romeinen en andere in het gebied wonende volken, zoals de Bataven.

Recente berichten over Romeinse Limespad (LAW 16)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Rambl3r

  p131, r7: in de geul staan alle rood-witte markeringen op rechtdoor, let dus goed op!

  p131, r10: het is niet zozeer een splitsing als een pad naar links, de markeringen staan er, de bordjes Holthurnsche Hof niet, die komen pas later.

  p129, r3: bij tweede gele paaltje

  p129: bij de Belvedere-flats wordt tot eind 2018 verbouwd, je houdt de flats dus aan je rechterhand en komt vanuit een andere richting op het Keizer Traianusplein

 2. MargreethWB

  Op 20 oktober gewandeld van Bodegraven naar Papekop. Logistiek even wat geregel, maar je kunt vanuit Papekop de buurtbus naar Woerden nemen (1x per uur) en daarvandaan de trein naar Bodegraven. En dan naar Papekop teruglopen dus. Het eerste stuk voert over het jaagpad langs de Oude Rijn. Daarna gaat het de weilanden in, veel graspaden op dit traject, erg leuk. Toen we eenmaal de A12 onderdoor waren gegaan en de wind niet meer vanaf die weg kwam, werd het heel stil. Zo bijzonder dat dat nog kan in Nederland. In Driebruggen hadden we iets willen eten, maar die horecagelegenheid was helaas niet open (ondanks dat het ons toegezegd was per mail), dus iets om rekening mee te houden. In het kleine gehucht Papekop was verrassend genoeg dan wel weer een restaurant. Een mooie wandeldag weer! Op de meeste plekken waren de rood-witte tekens ook goed te zien; soms waren er alleen de inmiddels bekende pijltjes van een andere route. Maar met gps en beschrijving prima.

 3. wankelaar

  Wie -althans een deel van- de Romeinse Limes-route wil zien, die van Zwammerdam tot Katwijk, kan via YouTube kijken naar een aflevering van de tv-serie "HOLLAND van Texel tot Tiengemeten" uit 2003, getiteld : "Langs de Grens"
  < https://www.youtube.com/watch?v=kOjZdF8PzYw>
  waarin Kees Slager met de archeoloog Wilfried Hessing (vanaf minuut 12) terugkeren naar de Romeinse tijd van Corbulo en Hadrianus.

 4. MargreethWB

  Op 13 oktober weer gelopen, van Alphen a/d Rijn naar Bodegraven, 16 km. Prachtige route, en het warme weer droeg natuurlijk ook heel veel bij aan het wandelplezier. In Zwammerdam geluncht bij dagbestedingslocactie De Haven. Je moet er een klein stukje voor omlopen, maar je kunt er heerlijk eten. Langs de kade van Alphen naar Zwammerdam is het opletten geblazen: hier hebben mensen soms een touw gespannen van hun huis naar hun boot. Over het pad dus, een paar cm boven de grond en in het gras nauwelijks zichtbaar. Zou eigenlijk gemeld moeten worden, want je kunt er lelijk over struikelen en zo'n touw gaat over een openbaar pad. Verder zaten er een stuk of 30 vissers langs het pad, waarbij je steeds over de lange hengels en ander gerei moet stappen. Maar die zijn dan wel weer goed zichtbaar ;-). Verder is het een mooi pad, met het water aan de ene kant en uitgestrekte weilanden met koeien, schapen en molens aan de andere kant. Hollandser kan het niet!

 5. MargreethWB

  Misschien een stomme vraag, maar kan je de LAW's ook in tegengestelde richting lopen? Of is het dan moeilijk om op de route te blijven zonder exacte routebeschrijving en alleen de paaltjes? Ik wil graag (in een aantal dagen) van Nijmegen naar Utrecht wandelen volgens het Romeinse Limespad en ben me een beetje aan het oriënteren. Bijvoorbaat dank voor je reactie! 


  In het boekje staan de wandelingen ook in omgekeerde richting. Ook de rood-witte bewegwijzering is van twee kanten te zien.

Ga naar het forum

Steun ons