Streekpad Nijmegen SP 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen17
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Streekpad Nijmegen is een route met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken en groene uiterwaarden langs de grote rivieren, rivierduinen in het Land van Maas en Waal, bossen in het Rijk van Nijmegen en het Duitse Reichswald en tot slot een uniek stukje Gelderse Poort. Ervaar tijdens deze tocht ook de boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen en eeuwenoude bedevaartsplaatsen tot strategisch gelegen vestingstadjes als Ravenstein en Grave.

Recente berichten over Streekpad Nijmegen SP 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Rik-Sanders

  Dit weekend heb ik drie etappes gewandeld en geslapen in een hagelnieuwe B&B te Wijchen, vlak langs de route. De Oude Mels is een aanrader voor de wandelliefhebber.

  https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/wijchen/b-b-de-oude-mels/72878/

 2. schuttermajoor

  Aan de noordkant van de Duivelsberg (kaart 22) ligt het Wylenbergmeer. Dit meer met zijn oevers is een in particulier bezit zijnde recreatieplas. De route voert aan de oostkant van deze recreatieplas over een betonnen wandelpad. In de hoofdrichting lopend passeer je bij de ingang (waar je van het fietspad langs de provinciale weg Nijmegen-Kleef afbuigt en door een klaphekje moet) een groot bord waarop staat dat honden alleen tussen 1 oktober en 1 mei welkom zijn. Gek genoeg staat zo'n bord er niet waar je aan de noordkant het terrein weer verlaat. Ik ga er dan ook maar van uit, dat het wandelpad aan de oostkant van het meer het hele jaar door voor honden toegankelijk is.

 3. Ylod

  Wil 2 en 3 mei a.s. 2 dgn v dit pad lopen. Wie heeft suggestie voor de mooiste 2 Etappes? Liefst geen asfalt. Keuze is natuurlijk subjectief, maar toch. De (sfeer vd) overnachtingsmogelijkheid speelt ook een rol. Bedankt!

 4. Damiaan

  Beste mensen, op dinsdag 16 september is er om 19.00u een presentatie over de pelgrimsroute de Walk of Wisdom die met toestemming van Wandelnet op het Streekpad Nijmegen wordt ontwikkeld. Locatie: Stevenskerk.
  Het is nog een jaar voordat de pelgrimsroute wordt geopend en we gaan op deze avond de plannen voorleggen aan belangstellenden onder leiding van een ervaren dagvoorzitter.
  Hier de link naar het progamma en de mogelijkheid om aan te melden. Entree is vrij, maar er is beperkt plaats.
  http://walkofwisdom.org/vriendenavond.html

 5. bbhoteldevlinder

  Beste wandelaars,
  Hebben jullie nog plannen om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Nijmegen en zoek je nog een bijzondere en betaalbare overnachtingsplaats? Kom dan eens kijken bij B&B Hotel de Vlinder. Sinds 30-8-2-14 zijn wij lid van Stichting Wandelnet en zijn wandelaars meer dan ooit welkom.
  Wie weet tot ziens in Nijmegen!!

Ga naar het forum

Steun ons