Wandelen met de hond

Wandelen met...

Mag de hond mee?

Aangelijnd mag de hond op de meeste wandelingen mee, maar niet overal! In de gidsen staat altijd duidelijk vermeld op welke trajecten de hond niet mee mag, bijvoorbeeld over grasdijken en door weilanden. Soms staat een omleidingsroute voor wandelaars met hond aangegeven, maar niet altijd. Raadpleeg dus eerst de LAW-gids. Op de website staat dit nog niet overal aangegeven. Bij alle NS-wandelingen staat vermeld of de hond mee mag. Informeer bij een 2-daagse NS-wandeling natuurlijk altijd vooraf of de hond welkom is in het onderkomen.

Losloopgebieden

Op deze website vind je wandelgebieden waar de hond lekker los mag lopen.

Recente berichten over Wandelen met de hond

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Newell486

  We specifically determined raw corn bits, timed the length of time it took https://kitchenopedia.com/best-air-popcorn-popper-reviews You can also discover popcorn manufacturers constructed.

 2. schuttermajoor

  Op zaterdag voor pasen voltooide ik samen met mijn ondertussen ruim 9 jaar oude airedale terrier Ché ons Ommetje Nederland, een ruim 1900 kilometer rondwandeling in 59 etappes langs de randen van Nederland.
  We waren in juni 2014 in Thorn begonnen met langs het Grenslandpad naar Sluis te lopen. Daar arriveerden we eind september om daarna over het Nederlands Kustpad in herfst en winter naar Bad Nieuweschans te lopen. Daar arriveerden we medio april 2015. In juni gingen we toen over het Noaberpad weer naar het Zuiden. Vanaf de Rijn liepen we een route die ik zelf had samengesteld, overigens gedeeltelijk met gebruikmaking van stukjes van beschreven routes. Omstreeks de jaarwisseling waren we in Vaals, waarna we langs de zuidrand van Zuid-Limburg en de Maas weer terug liepen naar Thorn.
  Van de 118 reizen van en naar etappeplaatsen maakten we er 108 met openbaar vervoer. Bij de overige werden we met de auto weggebracht of opgehaald. Een uitgebreide fotorapportage kan je vinden op http://j.mp/ommetjenederland .

 3. schuttermajoor

  Mijn website over het wandelen met je hond langs langeafstandswandelpaden http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/ bevat inmiddels info over:
  Floris V-pad, Geert Grootepad, Graaf van Hornepad, Grote Rivierenpad, Hertogenpad, Maarten van Rossumpad, Marskramerpad, Pelgrimspad, Pieterpad, Rondom de Dom, Rondom de Veluwe, Rijndeltapad, Scholtenpad, Stichtse Dorpenpad, Trekvogelpad, Utrechtpad, IJsselweg, Willibrorduspad.

 4. DeBeemd03

  Uit de berichten op de Wandelnet site zou het lijken of het er heel veel beperkingen zijn als je gaan wandelen met de hond.
  Ik wandel al 20 jaar met een hond of honden, ben eigenlijk nog nooit problemen tegen gekomen Ik zorg als voor bereiding wel voor:
  - Topografische kaart meenemen zodat je een alternatieve route kunt maken.
  - Van te voren checken of de hond er wel mag komen.
  - Je hond trainen in het beklimmen van trappen en het lopen over wildroosters. Voorzichtig lopen over smalle bruggetjes.
  Voor dit trainen moet je in het begin de tijd nemen en
  Dhr Schuttermajoor schrijft iets vergelijkbaars.

 5. schuttermajoor

  Op http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond kan je feitelijke info vinden over voor honden verboden trajecten en obstakels, met eventuele alternatieven, op de LAW's en streekpaden die ik inmiddels met de hond gelopen heb. Dat zijn het Trekvogelpad, Pelgrimspad, Grote Rivierenpad, Utrechtpad, Maarten van Rossumpad en Marskramerpad. En binnenkort ook het Floris V-pad.

Ga naar het forum

Steun ons