Wandelen rond de Zuiderzee

Specials

 

Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum is een aanrader voordat je de route gaat lopen. Het geeft een mooi beeld voor wat je onderweg tegen komt en een bezoek na afronding van de route is een feest der herkenning.

Zuiderzeemuseum

Tweets Zuiderzeepad

@zuiderzeepad:

“Succes Klaas! Prachtig wandelweer. En eh......we kijken er naar uit wanneer je verslag doet van je ervaringen op he… https://t.co/VVf4oVnfXR “Wij van het @zuiderzeepad ondersteunen deze oproep van harte" @wandelnet https://t.co/rL6hD2R8ns “RT @PaulCrijns: Leuk om te zien dat het nieuwe #Zuiderzeepad door wandelaars gewaardeerd wordt! https://t.co/KCrVE84XXc

Bezienswaardigheden langs het Zuiderzeepad

Het Woudagemaal in Lemmer, het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen maar ook het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en de visafslag in Elburg. Zo krijgt wandelen over het Zuiderzeepad een extra dimensie door de geschiedenis in te duiken of achtergronden te ontdekken. Kijk eens naar de Routedetails bij elke etappe zoals het Museum Hindeloopen op het traject Stavoren-Ferwoude.

Museum Hindeloopen

Langs het Zuiderzeepad

Foto: Haven Stavoren

Er is veel te zien en te beleven over cultuur, historie en mogelijkheden voor horeca en overnachtingen. De gemeenten Enkhuizen, Medemblik, Hollands Kroon, Nijkerk, Putten, Harderwijk, Oldebroek, Fryske Marren en Sud-West Fryslan presenteren zich, evenals Vrienden van de Fiets en het Zuiderzeemuseum.

Ontdek meer

Foto van de maand

Foto: Kasteel Radboud Medemblik

We vragen wandelaars van het Zuiderzeepad foto’s in te sturen van hun mooiste, beste, leukste of ontroerendste moment langs de route. De beste foto dingt mee naar de Zuiderzeepad Foto van het Jaar.

Stuur je foto

Aansluiting op wandelroutes en netwerken

Er liggen rond de Zuiderzee behalve het Zuiderzeepad nog tal van andere paden, routes en wandelnetwerken. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse aansluitingen op het Westerborkpad, het Pionierspad, het Noord-Hollandpad en het Wandelnet Almere.

Overzicht

Overzichtskaart Zuiderzeepad

Recente berichten over Wandelen rond de Zuiderzee

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Newell486

    For the excellent mug, the Specialty Coffee Association of America advises 9 to 11 grams https://coffeemakered.com The procedure, which requires soaking ground

Ga naar het forum

Steun ons