Wandelroutes in Utrecht

Waar specifiek

In het voetspoor van Bert Haanstra: Amsterdam

In het boek “In het voetspoor van Bert Haanstra” vind je negen wandelroutes langs maar liefst 74 “Bert Haanstra-plekken”. De wandelingen zijn bedacht door Ronald van de Vate, wandelaar en groot liefhebber van Haanstra’s werk. Hij neemt je mee naar Laren waar Bert en Nita Haanstra zo ongeveer de helft van hun leven wonen en werken. U wandelt hier langs zijn huistudio aan de Lammert van de Tongelaan en de Hilversumseweg op een steenworp afstand van de laatste rustplaats van Bert en Nita Haanstra.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Landgoed Oostbroek - Zeist

Bij Zeist is een route geschikt voor rolstoelen door het oude parkbos van landgoed Oostbroek. Het landgoed met een parkachtige inrichting vormt een oase van rust tussen dikke oude bomen en het statige landhuis.

Naar de route

Kromme Rijnpad

Het Kromme Rijnpad is een bewegwijzerde wandelroute van 29 km tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede, die grotendeels de loop van de Kromme Rijn volgt. De route gaat niet alleen over een oud jaagpad, maar ook door karakteristieke dorpen, steden én over nieuw aangelegde pad. Wandelen langs de Kromme Rijn betekent genieten van statige oude landgoederen, van prachtige boomgaarden, van natuurvriendelijke oevers waar flora en fauna welig tiert en natuurlijk vooral van een prachtige slingerende rivier.

Lees meer

De Loop van de Rijn

De wandelgids 'De Loop van de Rijn' voert je langs de Rijn, van Spijk tot Katwijk. Twaalf mooie rondwandelingen langs Nederlands bekendste rivier brengen je steeds dichter bij de monding van de Rijn.

Lees meer

Grebbeliniepad

Wandelen langs het Grebbeliniepad is wandelen langs de sporen van tweehonderd jaar vestinggeschiedenis: de vele werken, sluizen, forten en kazematten van de Grebbelinie. Vele informatiepanelen langs markante plekken in de linie geven uitleg en daarnaast is het tevens een echt natuurpad over veelal onverharde paden.

Grebbeliniepad

Utrecht te Voet

Bekijk Utrecht eens van een andere kant en wandel de stad in of uit met één van de dertien Utrecht te Voet-wandellijnen. Al wandelend doorbreekt u de barrières rond de stad en geniet van de – vaak nog onbekende - natuur en cultuurhistorie.

Utrecht te Voet

Historische buitenplaatsen

Vanaf de zeventiende eeuw zijn er veel buitenplaatsen aangelegd. De rijken ontvluchtten de drukte en stank van de stad en brachten de zomermaanden graag door in de natuur. Om extra aandacht voor dit belangrijke cultureel erfgoed te vragen, is 2012 uitgeroepen tot het Jaar van de Historische Buitenplaats.

Utrechtse buitenplaatsen

Recente berichten over Wandelroutes in Utrecht

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Andrew986

  A work portal website LiteBlue login Page has numerous attributes for USPS employees. https://lite-blue.us To acquire access to the LiteBlue login web page.

 2. andrejones

  Ik ga akkoord met Eva. Dit is niet de beste route die ik zou aanraden.

  Andre from http://www.trusera.com

 3. wcatsman

  Omdat ik komende zomer weer verder wil met de GR5, ben ik op zoek gegaan naar een mooie trainingsroute. Al snel kwam ik uit bij het Utrechtpad, inmiddels zitten de eerste kilometers in de benen. Benieuwd naar mijn belevenissen? Kijk dan eens op mijn blog: http://www.wandacatsman.nl/

 4. Eva

  Vandaag van Maarssen naar Hollandsche Rading gelopen. Ik vond het teleurstellend al zaten er mooie stukjes bij, zoals bij Tienhoven. Bijna de gehele route was verharde weg. De smalle weggetjes leken op het eerste gezicht rustig maar al snel bleek dat er heel wat verkeer over ging. Aangezien het veel rechte wegen zijn namen de meeste automobilisten niet de moeite snelheid te minderen. Er zat vaak niets anders op dan de berm in te duiken. Voor een enkel voertuig is dat niet erg maar het ging continu door. Zeker de laatste kilometers was ik meer bezig op het verkeer te letten dan van de omgeving te genieten. Deze route is voor mij absoluut niet voor herhaling vatbaar.

Ga naar het forum

Steun ons