Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen97
 4. Variant Den Broam
 5. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Huba50

  Wij gebruiken de vijfde druk van het routeboekje. We lopen van Enschede naar Bergen aan Zee. Op kaart 52 (blz.148) staat een foutje.
  Alinea voor lopen van Wichmond naar Bronckhorst, regel drie en vier moet zijn:
  Direct na brug/duiker rechtsaf, schouwpad aan LINKERZIJDE van Baakse beek volgen.

  Het is geen grote fout, maar het brengt je wel even aan het twijfelen.
  Verder is het misschien het vermelden waard dat na het oversteken van de Baakse beek je door diverse weilanden loopt waarin koeien kunnen lopen, dit is dus de bedoeling. Wij hebben erg getwijfeld en eerst een boer gevraagd of dit wel de bedoeling was.

  Met vriendelijke groet,
  Huub Brands

 2. Team Wandelnet

  Dag Marlene,

  Fijn, dat je geen lastige paarden bent tegengekomen. Ik denk dat de meldingen geholpen hebben.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Waarschijnlijk heeft jullie melding m.b.t. het dominante paard tussen Egmond aan den Hoef en Alkmaar geholpen. Want wij wandelden vorige week (26 maart) ditzelfde traject en hebben hier geen paarden aangetroffen.  3. marlenevandenbos

  Waarschijnlijk heeft jullie melding m.b.t. het dominante paard tussen Egmond aan den Hoef en Alkmaar geholpen. Want wij wandelden vorige week (26 maart) ditzelfde traject en hebben hier geen paarden aangetroffen.

 4. WeiaR

  Tussen km 51 en 54 maakt het pad een slinger door het Wormer- en Jisperveld. Wij zagen anderen die slinger overslaan, dat scheelt je ruim 2 km, maar het is echt een heel erg mooie slinger!

 5. Daslook

  Ik ben de jongedame die M.A.W. noemt met betrekking tot het agressieve paard tussen Egmond a/d Hoef en Alkmaar. Dit is aan de Hoevervaart ter hoogte van een gemaaltje. Er staat een groepje paarden in een weiland waar het pad doorheen voert. 

  Éen van de paarden heeft duidelijk de neiging om dominant gedrag te vertonen in de vorm van happen, bokken en steigeren... Ik ben niet gauw bang van een dier, maar ik heb hier toch rechtsomkeert gemaakt. Het dier besloot zelfs met mij mee te rennen en ondertussen nog steeds hapbewegingen te maken: Ik ben gauw terug over het hek gesprongen. Vervolgens kon ik dus in de vrieskou en harde wind weer een stuk teruglopen om vervolgens het 'alternatief met hond' te volgen.

  Ik heb niet gauw iets te klagen, maar ik vind dit echt niet verantwoord van de eigenaar van de paarden. Het is wachten tot hier iets verkeerd gaat.


  Ik kan dit verhaal beamen. Ik heb dinsdag 20 maart jl. deze route gelopen en ook ondervonden dat één van deze paarden dominant gedrag vertoonde. Ik had van te voren de reacties op deze website niet geraadpleegd maar anders had ik denk ik ook het zekere voor het onzekere genomen en de alternatieve route gevolgd. Ik ben dus langs deze paarden gelopen en één paard volgde mij ook direct. Gelukkig bleef het bij wat trekken aan m'n tas door dit paard maar de situatie was al met al erg ongemakkelijk.

Ga naar het forum

Steun ons