Trekvogelpad LAW 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen97
 4. Variant Den Broam
 5. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het u allemaal zien.

Recente berichten over Trekvogelpad LAW 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Urs

  Gisteren helaas mijn rode wandeljas verloren binnen het traject Loenen Hoenderloo. Betreft e rode North Face jas. Mocht iemand deze vinden, dan hoor ik het graag. Bvd

 2. Team Wandelnet

  Beste wandelaar,

  Bedankt voor je tip. Hier hebben wandelaars wat aan.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Wij hebben uitstekend onderdak gevonden bij de B&B Fleur de Lit, Muldersweg 1, vrijwel aan het Trekvogelpad, bij de Baakse Beek.
  Het is in maart 2018 geopend en het ziet er fantastisch uit.

 3. w.davids

  Wij hebben uitstekend onderdak gevonden bij de B&B Fleur de Lit, Muldersweg 1, vrijwel aan het Trekvogelpad, bij de Baakse Beek.
  Het is in maart 2018 geopend en het ziet er fantastisch uit.

 4. EdSmal

  Ik loop met een goede vriend van Bergen aan Zee naar Enschede in etappes van rond de 25 km. In Ransdorp wilden wij de bus terug naar huis nemen. We wisten dat er een buslijn (30) naar Amsterdam-Noord was. Eenmaal in Ransdorp bleek deze GVB-buslijn opgeheven was en dat het GVB de zaak had uitbesteed aan RMC (onder de naam Mokumflex). We moesten ons registreren via een website of per telefoon en konden dan een reservering maken om vervolgens 1 à 2 uur te wachten op het busje. Een vervelende regeling!

  We hebben van het hele gebeuren afgezien en zijn naar Amsterdam-Noord gelopen. (ca. 3 km extra). Geen ramp, maar wel iets om rekening mee te houden.

  Tot slot; bij telefonisch contact met Mokumflex hoef je niet te verwachten dat er enige hulpvaardigheid wordt getoond. In tegendeel, ze hangen gewwon op!

 5. heinzenrita

  Wij gebruiken de vijfde druk van het routeboekje. We lopen van Enschede naar Bergen aan Zee. Op kaart 52 (blz.148) staat een foutje.
  Alinea voor lopen van Wichmond naar Bronckhorst, regel drie en vier moet zijn:
  Direct na brug/duiker rechtsaf, schouwpad aan LINKERZIJDE van Baakse beek volgen.

  Het is geen grote fout, maar het brengt je wel even aan het twijfelen.
  Verder is het misschien het vermelden waard dat na het oversteken van de Baakse beek je door diverse weilanden loopt waarin koeien kunnen lopen, dit is dus de bedoeling. Wij hebben erg getwijfeld en eerst een boer gevraagd of dit wel de bedoeling was.

  Met vriendelijke groet,
  Huub Brands


  Beste Huub,
  Bedankt voor je melding. De tekst is op de website van het Trekvogelpad gewijzigd.
  Overigens, bij het lopen van LAW's zullen regelmatig koeien, paarden, schapen enz. je pad kruisen. Vermelding hiervan lijkt mij dan ook overbodig.
  Vriendelijke groet,
  Heinz van Leeuwen
  Padcoördinator Trekvogelpad Oos

Ga naar het forum

Steun ons