Wandelnet | Uitleg over Weeting

Uitleg over weeting

Wat is weeting en voor wie is het precies bedoeld?

Meer informatie over weeting

Wij geloven dat er een krachtige combinatie mogelijk is van meer beweging, productiever overleg, beter contact met elkaar en meer binding met de omgeving. Wij gaan voor wandelvriendelijke steden die uitnodigen tot lopen. Weetings zijn vaste routes, met markante punten onderweg voor een wandelend overleg van 15 tot 90 minuten. Weeting is geschikt voor iedereen die overlegt. Voor professionals, managers, medewerkers, adviseurs, zelfstandigen, docenten en eigenlijk voor iedereen. Weeting helpt om meer uit een bespreking te halen en geeft energie! Meer info? Neem contact op of bekijk alvast de FAQ.

Contact opnemen

Vorm en inhoud

Een weeting-route is altijd eenvoudig te volgen en maakt gebruik van rustige straten of paden. De afstand is zo gekozen dat je op tijd terug bent. In veel gevallen zijn de routes ook in te korten, mocht dat nodig zijn. Voor een overleg van een uur hanteren we maximaal 3,3 km tot 3,7 km. Dit is afhankelijk van de locatie: zeer eenvoudige routes zonder stoplichten kunnen langer zijn.

Bekijk weetingroutes

Weeting overlegstructuur

Onderstaande structuur helpt om productiever te vergaderen door middel van weetings. De omgeving wordt als het ware voorzitter, het naderen van een markant punt heeft een versnellend effect op het overleg. Ervaar het zelf eens! Liever je eigen agenda? Koppel de eigen overlegpunten aan de drie punten op de route. Houd bij het plannen van een weeting rekening met 5 minuten speling bij vertrek en tijd voor het maken van aantekeningen. Richttijd is ca 7-10 minuten bovenop de looptijd. Voor een overleg van een uur kun je gemiddeld uitgaan van een weeting van circa 3,7 kilometer.

1.png

Stap 1 - Start

Begin meteen met lopen.

2.png

Stap 2 - Bepaal doel

Wissel uit met welk resultaat je blij bent aan het eind van het overleg.

3.png

Stap 3 - Tussenstand

Bespreken we dat wat we moeten bespreken? Deze vraag is bedoeld als check.

4.png

Stap 4 - Leg afspraken vast

Vat samen en stel minimaal de eerstvolgende concrete actie vast.

1.png

Stap 5 - Evalueer

Evalueer na afloop van je wandeling wat volgende keer beter kan.

5.png

Stap 6 - Einde

Je bent klaar!

Boek 'Walk Your Meeting'

Het boek 'Walk your meeting' geschreven door bedenker M. de Vaan laat zien hoe wandelmeetings werken, van een simpel 1-op-1-overleg tot werkvormen voor verschillende soorten vergaderingen. Natuurlijk allemaal wandelend.

Bekijk in webwinkel

Ontwerp zonder titel (3).png

Praktische tips

De routes zijn eenvoudig te lopen. Je kunt ervoor kiezen de route van tevoren een keer zelf te lopen, bijvoorbeeld tijdens de lunch, zodat je de weg al kent. Sta even stil bij de markante punten in de route, die zijn straks belangrijk tijdens het overleg. Praktische tips voor een geslaagde weeting

1.png

Draag goede schoenen

2.png

Neem geen zware tas mee

3.png

Verspreid stukken op tijd

4.png

Neem een notitieboekje mee of gebruik de dictafoon.

5.png

Drink genoeg of neem iets mee

6.png

Check Buienradar vooraf of het gaat regenen

Wat zegt de wetenschap eigenlijk?

Er is steeds meer bewijs dat wandelen niet alleen de gezondheid verbetert, maar ook de creativiteit verhoogt. Uit een groot onderzoek dat is uitgevoerd in de Verenigde Staten blijkt een sterk verband tussen bewegen en levensduur. In het onderzoek worden verschillende vormen van bewegen vergelijkbaar gemaakt. Een klein beetje beweging heeft al een grote invloed op de levensverwachting.

Door 75 minuten per week te lopen, wint een persoon gemiddeld al 1,8 levensjaren. Bij 2,5 uur per week is de winst gemiddeld 3,4 jaar. Bij dagelijks ruim een uur bewegen liep de winst op naar 4,5 jaar. Dit is gebaseerd op zes onderzoeken, met betrokkenheid van 650.000 vrijwilligers, die over een periode van tien jaar gevolgd werden. Mensen met een hogere BMI hadden dezelfde winst: beter een actieve levensstijl en te dik, dan inactief en slank. (Barry et al, 2014). Betere concentratie en meer focus na 20 minuten lopen: dat kwam uit onderzoek dat door dr. Hillman, van de Universiteit van Illinois is uitgevoerd. 

Stanford University vond in 4 experimenten een enorme versterking van divergerend denken. Deelnemers waren tot 60% productiever.  Het effect treedt al op na 5 minuten lopen, buiten lopen of een loopband maakte weinig verschil. (Oppezzo and Schwartz, 2014). 80% van de deelnemers had profijt van het lopen, de positieve effecten gelden met name voor proefpersonen die al een basisconditie hebben: mensen die moe worden van lopen, houden te weinig energie over voor andere taken.

Nieuws en blogs over weetings:

  1. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

    21 mei 2024 om 14:38 Wandelnet

    Zeven weetingvormen

  2. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

    21 mei 2024 om 14:37 Wandelnet

    Weeting als breakout-sessie

  3. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

    21 mei 2024 om 14:36 Wandelnet

    Weeting alone: brainwalking!

  4. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

    21 mei 2024 om 14:36 Wandelnet

    Weetingvormen voor verschillende rollen

Toon alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?