Waterliniepad (LAW 17)

Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Wie het Waterliniepad gaat wandelen, weet een ding zeker; alle wandeldagen zijn doordrenkt van historie. Bij geen ander wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze route. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Wandelaars zijn welkom bij veel van de 95 forten voor een drankje, hapje of een overnachting.

Fraaie steden en oude vestingstadjes

Het Waterliniepad is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. De route eindigt in Dordrecht, de oudste stad van Holland. En hoewel je altijd dicht bij de randstad bent, loop je continu door prachtige natuur: de Vechtplassen, langs rivieren zoals het Gein en de Lek, en het Nationale Park de Biesbosch.

Recente berichten over Waterliniepad (LAW 17)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wandelschoenen.eu

  Inderdaad, het viel mij ook al op. Helaas nog niet helemaal aangepast.

 2. feikoprins

  Helaas is er een storende fout geslopen in de tekst op p. 169. Bovendien is een deel van de beschreven route nog niet mogelijk. De tekst op p. 169 bovenste blok (heenroute) wordt:

  (65) Volg de asfaltweg met drie lage bruggen. Na een hoge brug bocht naar links en na tweede hoge brug bocht naar rechts (westen). Na nog enkele bochten en twee bruggen gaat u tussen windmolentjes op een driesprong naar links, Galeiweg. Deze weg volgt u ca. 1,4 km tot de eerste weg naar rechts, rechtsaf een brug op oversmalle kreeg, het Galeigat. (vervolg verder regel 12 op p. 171).

  Op p.171 wordt de tekst van het onderste blok (terugroute) vanaf r.3 als volgt:
  Na de derde brug over een smalle kreek (Galeigat) linksaf en volg de asfaltweg (Galeiweg). Na ca. 1,4 km brug over.
  (vervolg r.5 op 169 met Blijf deze weg volgen...)

Ga naar het forum

Steun ons