Westerborkpad (LAW 15)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen18
 4. Meldingen

Route informatie

Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging In 2005 werd Jan Dokter uit Hoorn 70 jaar. Hij schreef in oktober van dat jaar: “Waarom wil ik 60 jaar na het vreselijke gebeuren met mijn eigen ogen de plaats zien vanwaar mijn familie is gedeporteerd naar vernietigingskampen?” Ter nagedachtenis aan zijn familieleden liep hij de route van de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen. Dat was de inspiratiebron om van het Westerborkpad een officiële wandelroute te maken. 342 Kilometer, langs de spoorlijn, 70 historische sporen, rolstoel toegankelijk, ondersteund door een wandelgids, aanvulling vanuit een website en luisterplaatsen in het veld met talloze wetenswaardigheden. Een unieke combinatie van toevoegingen aan een wandelpad dat daarmee terecht een bijzonder pad genoemd mag worden.

Recente berichten over Westerborkpad (LAW 15)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Horsthermen

  Beste redactie,

  Op pagina 46 van het nieuwe Westerborkpad staat bovenaan dat de afstand van kaart 05 totaal 5,5 km zou zijn.
  Echter volgens de stippen die OP de kaart staan bij elke volgende kilometer, zou dit ca. 7,5 km moeten zijn. Het traject start namelijk vóór de 18 km en eindigt ná de 25 km. Welke is de juiste??

  Herman Horsthuis

 2. Ali1803

  Een paar jaar geleden het routeboekje gekocht nu constateer ik dat er een aantal bladzijden missen, van 192 springt hijnaar 209 en mis ik dus een aantal routes. Hoe lossen we dat op?

 3. dklaauw

  In 13 etappes tussen 4 januari en 27 maart 2018 de gehele route incl. de dagwandelingen gelopen. Meer dan interessant.
  Op vele plaatsen geeft de route aanleiding "verder te googelen" om meer te weten te komen over wat waar gebeurd is en wat de impact op de omgeving is geweest. Verrijkend.
  Bijkomende aantrekkelijkheid is, dat elke etappe met openbaar vervoer bereikbaar is. Met de trein naar beginpunt en vanaf eindpunt weer terug.
  Andere routes kunnen hier nog wat van leren.

 4. dklaauw

  Bus vanaf Westerbork.
  In het boekje staat op pag 161 vermeld dat er in het week-end 1x per uur een bus (lijn 522) rijdt tussen het Herdenkingscentrum en station Assen.
  Ik had gepland hier gebruik van te maken. Echter, de receptie van het Herdenkingscentrum meldde mij dat deze verbinding is OPGEHEVEN. Om van het OV gebruik te maken moet men teruglopen naar Hooghalen en vandaar kan men de hele week naar zowel Assen als Beilen.(QBuzz lijn 22).

 5. Heesen

  Kaart 6 Synagoge Nieuwstraat Weesp.Volgens mij niet meer in gebruik voor diensten.
  24 maart geweest. Toen was er een expositie van allerlei vormen van handwerk.

Ga naar het forum

Steun ons