Westerborkpad (LAW 15)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen24
 4. Meldingen

Route informatie

Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging In 2005 werd Jan Dokter uit Hoorn 70 jaar. Hij schreef in oktober van dat jaar: “Waarom wil ik 60 jaar na het vreselijke gebeuren met mijn eigen ogen de plaats zien vanwaar mijn familie is gedeporteerd naar vernietigingskampen?” Ter nagedachtenis aan zijn familieleden liep hij de route van de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen. Dat was de inspiratiebron om van het Westerborkpad een officiële wandelroute te maken. 342 Kilometer, langs de spoorlijn, 70 historische sporen, rolstoel toegankelijk, ondersteund door een wandelgids, aanvulling vanuit een website en luisterplaatsen in het veld met talloze wetenswaardigheden. Een unieke combinatie van toevoegingen aan een wandelpad dat daarmee terecht een bijzonder pad genoemd mag worden.

Recente berichten over Westerborkpad (LAW 15)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. triggerfish

  Dit weekend de stukken vanaf 't Harde naar Zwolle gelopen. We hebben en gebruiken het oude Westerborkpad boekje nog, wat geen probleem is. Maar ik snap niet waarom van de oude route afgeweken wordt om opeens dwars door een Landal vakantie park ('t Loo) te lopen. Ook het stukje daarna waarbij je over het braamstruikse binnenpad vlak langs de snelweg loopt vind ik niet echt een verbetering ten opzichte van de oude route. Verder was het wel weer een fijn stukje.

 2. Team Wandelnet

  Beste Fran en Herman,

  Jullie berichten over niet kloppende afstanden heb ik doorgestuurd naar de padcoordinator. Hopelijk worden de afstanden in een toekomstige uitgave beter weergegeven.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  De vermelde afstand op kaart 05: 5,5 km klopt niet. Dit is ongeveer 8 km. 

  Vandaag van Diemen naar Weesp gelopen. De routebeschrijving was perfect met de markering. Vond alleen de route zelf niet heel erg inspirerend. Iets teveel langs drukke wegen naar mijn zin. Het stuk van het Diemerbos naar de spoorbrug in de buurt van Weesp was wel leuk.

 3. Team Wandelnet

  Beste Peter,

  Bedankt voor je bericht. Ik heb het doorgestuurd naar de padcoordinator van het Westerborkpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Bij Nunspeet lijkt de Wiltsangh sinds 2017 onderbroken door de nieuwe Oostelijke Rondweg. Is daar een alternatieve route gemarkeerd, of moet je over de afrastering stappen en de autoweg oversteken?

 4. JoostHillen

  Zelden gedacht dat het geluid van treinen en rinkelende overwegen zó goed bij een LAW konden horen. Waar ze in de maatschappij van alledag niet veel meer dan 'lawaai' zijn, trekken ze tijdens het wandelen je gedachten telkens weer naar de beschreven en oorlogs- en deportatiejaren.
  Iedere trein weer....

  Ik vond het -ook door de vele kleinschalige, maar daardoor des te indrukwekkender verhalen langs de route- een bijzondere wandeling, die veel tot nadenken noopte. Van harte aanbevolen.

  Het is zeker niet de mooiste LAW, maar dat is ook niet het doel. Het was voor mij tot nu toe wel de meest emotionele. Dank!

 5. Peter Elderson

  Bij Nunspeet lijkt de Wiltsangh sinds 2017 onderbroken door de nieuwe Oostelijke Rondweg. Is daar een alternatieve route gemarkeerd, of moet je over de afrastering stappen en de autoweg oversteken?

Ga naar het forum

Steun ons